Er is niets zo leuk als het inrichten van de kinderkamer! Niet alleen is het de meest kleurrijke kamer van de woning, het is ook de kamer waarin het meest intensief geleefd wordt en waarin jouw kind naar hartenlust kan spelen. Een kinderkamer moet daarom een plek zijn waarin het kind gestimuleerd wordt om zichzelf te zijn. Dat zien wij ook terug in de trends van dit jaar.

De genderneutrale kinderkamer

De genderneutrale kinderkamers zijn een opvallende trend in 2021. Wij vinden het steeds belangrijker dan kinderen zich vrij kunnen uitdrukken en dat stralen wij uit in de inrichting van de kinderkamer. Een lichtroze prinsessenkamer voor meisjes en een lichtblauwe kamer voor jongetjes is echt pass√©. De kinderkamer richten wij het liefst zo in dat deze zowel voor meisjes als voor jongetjes uitdagend en speels is. Dat maakt het inrichten van de kinderkamer niet alleen praktisch maar ook een stuk creatiever. Je kunt nu meer dan ooit volledig je gang gaan met verschillende kleurencombinaties.

In 2021 wordt er vooral gekozen voor pasteltinten in combinatie met diepe kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als donkergrijs, roest ,oranje, beige, lichtgroen of oudroze. Vooral oudroze in combinatie met mintgroen en bruin is razend populair en erg genderneutraal.

Duurzaamheid

Een andere belangrijke trend die we zien ontstaan in de kinderkamer is duurzaamheid. Er wordt voor de inrichting van de kinderkamer steeds meer gekozen voor natuurlijke materialen zoals, hout, bamboe en rotan. Dit zijn ook materialen die mooi combineren bij de kleurencombinaties die momenteel favoriet zijn. Daarnaast geven we kindermeubels het liefst een tweede leven. In de kinderkamer zien we daarom steeds meer opgeknapte meubeltjes terug en meubels die meegroeien met het kind en daardoor dus langere tijd gebruikt kunnen worden. Tot slot merken we op dat veel plastic speelgoed wordt vermeden en de kinderkamer decoratief worden ingericht met verantwoorde houten speeltjes.