Brengt jouw kind ook uren in zijn kamer door? Dat is niets om je zorgen om te maken, kinderen spenderen nou eenmaal graag hun tijd in de ruimte dat niet alleen helemaal van henzelf is, maar waar zij ook lekker zichzelf kunnen zijn en hun fantasieën kunnen uitleven zonder dat anderen dat opmerken. Om jouw kind hierin te stimuleren zou jij de slaapkamer de speelkamer kunnen maken waar ieder kind van droomt.

De hoogslaper en de tent!

Voor een speelkamer heb je natuurlijk extra ruimte nodig. En als die ruimte er niet is, dan moet dat gecreëerd worden. De meest efficiënte manier is om het bed te vervangen met een hoogslaper. Kinderen zijn gek op hoogslapers en het geeft extra ruimte om jouw kind datgene te geven dat ieder kind graag wilt: een tent! Onder de hoogslaper heb jij nu een hele mooie ruimte gecreëerd om voor jouw kind een permanente tent te maken. Met mooie stoffen kun jij de ruimte onder de hoogslaper afdekken. Laat natuurlijk nog wel de mogelijkheid open om de tent in te kunnen gaan.

Op de grond van de tent leg je een matras neer zodat jouw kind comfortabel in zijn schuilplekje kan zitten. Daarnaast biedt de matras ook meteen een logeerplek voor een vriendje of vriendinnetje. Super handig! De tent is natuurlijk niet af zonder verlichting. Hang een leuke lampionnen slinger in de tent, leg er wat boekjes neer en je zult zien dat jouw kind niet meer uit de tent weg is te slaan.

Een speelkleed

Heb jij nog geen speelkleed liggen in de kamer van jouw kind, ga dan op zoek naar een grote gekleurde speelkleed die jij in het midden van de kamer neer kunt leggen. En speelkleed is absoluut een toegevoegde waarde aan de kamer. Jouw kind kan hier niet alleen comfortabel op spelen, de meeste speelkleden hebben ook leuke printjes die het speelgenot van jouw kind zullen vergroten. Denk aan een racebaan waarover  je met autootjes heen kunt rijden.

Hobbyhoekje

Ieder kind heeft een andere hobby. Het is belangrijk dat jouw kind in zijn of haar speelkamer een plekje heeft waar deze hobby centraal staat. Bedenk dus wat het is dat jouw kind graag doet en creëer daar een plekje voor. Houdt jouw kind bijvoorbeeld erg van knutselen dan zou je een leuke ronde tafel met knutselmaterialen kunnen neerzetten. Een paar leuke gekleurde stoeltjes erom heen en jouw kind is uren zoet!