Mocht je op het punt staan om een nieuw huis te kopen dan doe je er verstandig aan om je goed over de woning te laten informeren. Zo voorkom je later onverwachte uitgaven. De verkoper heeft dan wel een mededelingsplicht, deze reikt echter niet verder dan dat hij gebreken waar hij vanaf weet dient te melden aan de koper. Als koper ligt de verantwoordelijkheid bij jou om na te gaan of er ook onbekende gebreken aan de woning zijn.

Weten wat jou te wachten staat

Daarom adviseren wij om een bouwkundige keuring uit te laten voeren zodat je nooit voor verrassingen kan komen te staan. De keuring van de woning omvat een inspectie van de gehele woning op meer dan 400 punten. Hierdoor krijg jij een heel goed beeld van in welke staat de woning zich precies bevindt.

Onderhandelingspositie

Daarnaast kan een bouwkundige keuring jou als koper helpen in de onderhandelingen met de verkoper. Komen er bij zo’n keuring een aantal gebreken aan het licht, dan kun je met de verkoper in onderhandeling treden over de uiteindelijk koopprijs. Mogelijk is de verkoper ook bereid om eerst tot het repareren van de gebreken over te gaan voordat woning wordt verkocht.

Bespaar nu

Door nu geld te investeren in een bouwkundige keuring,  kun je jezelf een hoop toekomstige ellende besparen. Een complete keuring kost ongeveer €300,-. Het geld dat je jezelf kan besparen op het moment dat er iets mis blijkt te zijn met de fundering, kan soms wel in de tienduizenden euro’s lopen.