Met de juiste raamdecoratie valt of staat de styling van jouw woning. Ook dit jaar zien wij weer hele duidelijke trends wanneer het gaat om raamdecoratie, materialen en terugkomende kleuren. Opvallend is dat gekozen wordt voor rustige gordijnen, natuurlijke materialen en lichte tinten. Dit is ook niet gek nu wij dit jaar meer dan anders thuis hebben gezeten en daarom ook binnenshuis een rustige en ontspannende ruimte willen creëren.

Rolgordiijnen terug van weggeweest

Vorig jaar zagen wij dat de houten jaloezieën erg intrek waren. Maar alhoewel het hout voor een warme uitstraling zorgt, kunnen jaloezieën een onrustig effect geven. in 2021 wordt meer gekozen voor raamdecoratie met een rustige uitstraling, zoals het luchtdoorlatend rolgordijn. Een rolgordijn op maat is ideaal om zonlicht enigszins af te remmen maar toch voldoende privacy te bieden.

Combineren is hip

Maar een rolgordijn kan soms wat saai overkomen en daarom zie je dat  er vaak gecombineerd wordt met overgordijnen. Het combineren van verschillende vormen van raamdecoratie zien wij steeds vaker terug. Het combineren van een rolgordijn met een overgordijn zorgt niet alleen voor meer karakter, maar geeft dankzij de dubbele laag ook een speels uiterlijk. Het werken met twee vormen van raamdecoratie is daarnaast ook nog functioneel. Zo kun je overdag de bliksen van nieuwsgierige voorbijgangers uit jouw woonkamer houden en ’s avonds een warme sfeer creëren door de gordijnen dicht te trekken

De kleuren en materialen van 2021

De kleuren die we in 2021 terug zien komen zijn vooral veel lichte en verschillende tinten wit. Mensen hebben vooral behoefte aan rust en sereniteit en daar passen lichte kleuren heel goed bij. Zo zie je veel kleurencombinaties van pastelkleuren en witte tinten terugkomen. wat betreft de materialen zie je heel duidelijk dat men kiest voor natuurlijke materiaal zoals linnen en wol. Natuurlijke materialen geven een hele warme sfeer en dat is precies waar men naar op zoek is.