Klimplanten fleuren iedere voorgevel, tuin of balkon op met een prachtig bladerdek met (of zonder) kleurrijke en geurende bloemen. Daarnaast bieden klimplanten vaak ook een mooie schuilplek voor vogeltjes. Hierna ons 3 favoriete bloeiende klimplanten op een rij. 

 

Blauwe regen

Blauwe Regen is veruit de grootste favoriet en bloeit in het late voorjaar. Grote trossen geurende blauwe bloemen versieren de voorgevels van de Amsterdamse grachten iedere lente weer. Het zal na het planten van de plant een aantal jaren duren voordat hij mooie bloemen geeft, maar zodra de plant volgroeid is zul je hier elke lente weer plezier van hebben. Veel onderhoud heeft de klimplant niet nodig. Snoei in juli en in januari de plant met enige aandacht zodat hij de lente daarop volgend weer prachtige trossen geeft.

 

Kamperfoelie

Een andere klimplant die prachtige bloemen draagt is de kamperfoelie. De kamperfoelie is een klimplant met kleine blaadjes. en prachtige bloemetjes. De bloemen hebben iets weg van kroonluchters en kennen een felle tekening van geel, paars en roze. De kamperfoelie staat graag in de zon en gedijt het best in vruchtbare grond. Om de kamperfoelie te laten klimmen, heeft de plant wel een beetje hulp nodig. Middels ranken en steunen kun jij de kamperfoelie mooi de hoogte in leiden.

 

Passiebloem

And last maar zeker niet least is de Passiebloem. Deze klimplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en gedijt dan ook goed op een zonnig plekje. De ranken van de plant zijn bedenkt met fijne blaadjes die niet geschikt zijn om een hele oppervlakte te bedekken. De Passiebloem wordt vooral gewaardeerd om zijn mooie exotische bloemen. Er zijn wel 500 verschillende soorten bekend, maar in Nederland zien wij vooral de blauwe passiebloem. Dit omdat dit een soort is die winterhard is. Dat geldt overigens niet als je besluit om de passiebloem in een pot te houden. Dan zullen de wortels in de winter wel bevriezen en zal de plant het niet overleven.