De landelijke tuin

“Alsof je midden in een bos staat”, dit is het idee van een landelijke tuin, die overigens zeer populair is in Nederland. Deze tuinen zijn meestal groot en het omliggende groen dient als een verlenging van de tuin. Hierdoor oogt een landelijke tuin als de natuur zelve. Er wordt meestal gewerkt met sterke (vaste) planten waardoor er veelal gekozen wordt voor klimplanten die het zowel in de zomer als winter erg goed doen.

De (minimale) bestrating die wordt toegepast in een landelijk tuin wordt vaak speels verwerkt en er wordt gebruik gemaakt van kleine stenen, zoals bakstenen. Wat ook een speels effect geeft is een verharde weg die dient als paadje naar bijvoorbeeld de vijver of sloot. Dit aangezien water ook een belangrijk element is in de landelijke tuin. De landelijke tuin is natuurlijk ook een tuin waar je in kunt ontspannen en met een heerlijke kop koffie een boek kunt lezen. Wat je daarom veel terugziet zijn meerdere zitjes in de tuin waar je kunt neerploffen.

 

 

Een moderne tuin meer iets voor jou?

De moderne tuin, ook wel de onderhoudsvriendelijke tuin genoemd. Ideaal voor men die een gebrek aan tijd heeft en waarvan het dagelijks leven toch wel vaak een race tegen de klok betreft. De moderne tuin kenmerkt zich door veel bestrating en strakke vormen. Deze strakke vormen komen meestal tot uiting met borders en/of vierkante tegels en bloembakken. Ook wordt er in een moderne tuin vaak grijs en zwart als kleurtoon gebruikt. Om toch wat groen te laten terugkomen worden er onderhoudsvriendelijk planten toegevoegd en een gedeelte kunstgras. Hortensia’s doen het ook goed in de moderne tuin.

Hoe lekker is het om in je vrije uurtjes te genieten van je tuin in plaats van te werken in de tuin. Een tip: gebruik vooral veel duurzame materialen. Een tuin is op deze manier geen doorn in het oog en je kunt heerlijk genieten van de buitenlucht.