De botanische woonstijl is al een tijdje hip. De verwachting is dat dit nog wel een even zo zal blijven. Veel donkere natuurlijke materialen, planten en botanische prints. Een interieurstijl waarin natuur en duurzaamheid centraal staan. Deze trend sluit heel goed aan bij een samenleving die steeds bewuster raakt van de impact die de mens heeft op zijn de leefomgeving. Wil jij zelf een botanische woonstijl aanbrengen, dan lees je hierna hoe je dit kunt bereiken.

 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen combineren met elke woonstijl en zo ook met de botanische. Bij natuurlijke materialen moet je denken aan materialen als hout, bamboe, riet of grassoorten. Deze materialen geven een rustige look omdat deze weinig bewerkt worden en zij dus vooral hun eigen kleur behouden. Ga daarom op zoek naar een mooie houten salontafel, een rieten schommelstoel of een rotan bijzettafeltje.

 

Botanische prints

De wanden zou je goed kunnen decoreren met botanische prints waarin dieren en de groene kleur centraal staan. Zoek op rommelmarkten naar oude schoolplaten waarop verschillende vogel- of plantsoorten staan afgebeeld. Deze platen kun je mooi boven de eettafel hangen of in de studeerkamer. In de meeste woonwinkels vind je ook een verscheidenheid aan sierkussens met botanische printjes. Denk aan een kussen met een afbeelding van een groen bladerdek waartussen een papegaai zich schuilhoudt.

 

Planten

Planten kunnen natuurlijk niet ontbreken in een botanische interieurstijl. Heb je geen vensterbank waarop jij planten kwijt kunt, dan kan je een plantenstandaard gebruiken. Zet de standaard op een licht plekje in huis en vul deze met mooie groene exemplaren. Wees niet bevreesd om jouw woning vol te zetten met groene vriendjes. Er is voor elk plekje wel een plant die daar graag zou staan.

 

Woonaccessoires

Je kunt al gauw een botanische woonstijl creëren door het aanbrengen van een paar groene accenten aan je interieur. Groen is een warme kleur en goed te combineren met andere kleuren. Een kleurencombinatie die veel terugkomt in de botanische stijl zijn groen, okergeel en roestbruin.