Wil jij jouw woonkamer een unieke en sfeervolle uitstraling geven, dan is een leuke hangstoel misschien iets voor jou! De hangstoel is nog niet zo populair als dat hij zou moeten zijn. Want met een hangstoel haal jij niet alleen een sfeervolle aankleding in huis, maar creëer je ook een zeer comfortabele zitplek. Gebruik de hangstoel in combinatie met een knus vachtje of een mooie sierkussen. Dit ziet er niet alleen erg leuk uit, maar vergroot ook het zitcomfort.

 

De hangstoel is er tegenwoordig in allerlei soorten en maten te vinden. Daarnaast kan de hangstoel van verschillende materialen worden gemaakt die ieder zijn eigen uitstraling geeft. De keuze om voor een bepaald formaat hangstoel is kiezen, zal afhankelijk zijn van de wensen die je zelf hebt en de ruimte van het zitgedeelte in de woonkamer. Ben je voornemens om de hangstoel te gebruiken om in te relaxen of er een leeshoekje van te maken? Dan is een grotere hangstoel wellicht het meest geschikt voor jou. Doordat de grotere formaten vaak een steun in de rug hebben, zal je in deze stoelen veel fijner zitten dan in de kleinere hangstoelen. Maar met een extra kussentje kun je dit zelf ook makkelijk verhelpen zodat je toch voor een kleinere hangstoel gaan.

 

Maar hangstoelen zijn er niet alleen in verschillende maten en materialen, er zijn ook steeds vaker hangstoelen in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een stoel te vinden dat goed in jouw interieur zal passen. Wil je toch voor een hangstoel met een natuurlijke look kiezen, dan zou je met de kleur van de zitkussens alsnog kleur kunnen aanbrengen in jouw hangstoel. Kies dan wel voor zitkussens met lichtere kleuren omdat dit beter bij de natuurlijke materialen oogt.