De duurzame levensstijl begint de norm te worden. De duurzame levensstijl, is een manier van leven waarin je beoogt om weinig tot geen schade toe te brengen aan je omgeving en het milieu. Omdat het jouw gehele levensstijl omvat, heeft dit ook invloed op hoe jij binnenshuis leeft.

 

Energie

De belangrijkste aanpassing die jij in jouw woongewoonten kan aanbrengen is door de verwarming maar één of twee graden lager te zetten. Hiermee zal je over een jaar gezien aanzienlijk minder energie gaan verbruiken. Dit merk je ook in de stookkosten die je hiermee zal besparen. Zo draag je dus niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan jouw eigen portemonnee. Je kunt het binnen warm houden door de gordijnen dicht te doen doen, warmere kleding te dragen en lekker onder een warme deken te kruipen. 

 

Water

Daarnaast is het verminderen van het waterverbruik een goede manier om duurzamer te gaan wonen. Dit kun je doen door korter te douchen of door te douchen met de kraan halfopen. De douchekop geeft dan nog steeds voldoende water om jezelf heerlijk te kunnen wassen.

 

Recyclen

Ben je toe aan een nieuw interieur, dan passende tweedehands spullen in jouw nieuwe levensstijl. In de kringloopwinkel kn je leuke meubels vinden die met een likje verf weer een tijdje mee kunnen. Mocht je toch willen kiezen voor nieuwe meubels of accessoires, kies dan voor nieuwe producten die gemaakt zijn van gerecyclede of duurzame materialen.