Beschik jij over een grote ruimte in jouw slaapkamer of woonkamer, dan kan het erg fijn zijn om deze in te delen in verschillende knusse plekjes. Met kamerschermen of roomdividers kun je verschillende hoekjes creëren die ieder een eigen functie hebben. Zeker in de slaapkamer wil je voorkomen dat het slaapgedeelte en jouw thuiswerkplek één en dezelfde plek worden. Hierna laten wij zien hoe je op een leuke wijze jouw kamer zo kan indelen in verschillende ruimtes, dat het jouw kamer ook nog eens een stuk gezelliger maakt.

De verticale tuin

Houd jij ook zo van planten? Dan is dit bij uitstek de roomdivider voor jou: de verticale tuin. De verticale tuin zorgt niet alleen voor extra groen in jouw kamer, maar bevordert ook nog eens de luchtkwaliteit. Het klinkt uitdagender dan het is, want de verticale tuin heb je zo neergezet. Het enige wat je nodig hebt om een verticale tuin te creëren, is een open vakkenkast. Vakkenkasten heb je in verschillende formaten en uitvoeringen zodat er altijd wel een kast te vinden is die bij jouw wensen past. Staat de kast, dan kun je deze per vak vullen met prachtige groene planten voor een mooi ecosysteem. Vergeet niet om ook hangplanten te gebruiken om het verticale effect mooi te benadrukken. Deze roomdivider zal het pronkstuk in jouw kamer zijn!

Rotan kamerschermen

Ben jij weg van rotan, dan zijn er prachtige kamerschermen te vinden die bij jouw interieur passen. Rotan kamerschermen zijn er in vele verschillende uitvoeringen met verschillende afbeeldingen en patronen. Ga dus op zoek naar een rotan kamerscherm waar jij vrolijk van wordt en gebruik deze als roomdivider. Wist je dat er ook een aantal kamerschermen van rotan zijn met verschillende open vakken. Zo verdeel je de kamer wel in verschillende ruimtes, maar behoudt je een ruimtelijk karakter.

Kledingrekken

Naast kasten en kamerschermen zijn er ook nog andere mogelijkheden om de ruimte op te delen in verschillende plekken. In de slaapkamer zou je bijvoorbeeld ook een kledingrek kunnen gebruiken om de kamer op te splitsen. Behalve dat je hiermee een ruimte afschermt, creëer je ook nog extra ruimte omdat je deze rek gebruikt voor het opbergen van je kleding. Het is misschien niet een hele mooie divider, maar zeker in een studentenkamer kan dit een hele handige oplossing zijn.