De telefoon gaat steeds meer en meer een belangrijke rol in onze leven spelen. Je kunt de telefoon nu namelijk ook gebruiken om apparaten in huis op aan te sluiten. Deze apparaten kun je dan vanaf je telefoon – eventueel op afstand – bedienen. Dit noemen wij Smart home producten. De mogelijkheden worden hiermee eindeloos. Wij zetten een aantal Smart home producten voor jou op een rij.

Smart Lampen

Smart lampen zijn in vele huishoudens al in gebruik. Vanaf je telefoon kun je niet alleen de verlichting aan- en uit zetten, maar ook dimmen, in verschillende lichttinten instellen, voorprogrammeren zodat het licht ’s ochtends al aangaat voordat jouw alarm afgaat en automatisch uitgaat op het moment dat jij de woning verlaat. Heb je eenmaal Smart lampen gehad, dan wil je nooit meer zonder.

Slimme Thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je de verwarming op een timer zetten zodat de verwarming in de avonduren uit zichzelf omlaag gaat en in de ochtend jouw woning al heeft verwarmd voordat jij opstaat. De slimme thermostaat is zelfs in staat om jouw gedragspatronen te gaan herkennen en daarop de temperatuur in huis aan te passen.

Slimme Luidsprekers

Een populair slimme device zijn de luidsprekers. Hiermee kun jij  met jouw telefoon, muziek bedienen door de hele woning. Daarop is een vernieuwing gekomen: de spraakassistentie. Je hebt dan niet meer jouw telefoon nodig maar kunt via microfoons en slimme assistenten zoals Alexa en Siri de muziek aan of uit laten zetten. Je kan de spraakassistenten zelfs opdracht geven om een bepaald nummer op Spotify voor je op te zoeken.

IP deurbel camera

Met een IP deurbel camera kun je vanaf iedere locatie in de woning, maar ook vanaf je werk, zien wie er bij jou heeft aangebeld en voor de deur staat. Met de ingebouwde luidspreker kun je, zonder de deur te hoeven openen, de persoon aan de deur te woord staan.

Garagedeuropener

Voor de garagedeuropener heb je een motor nodig die je kunt aansluiten op vrijwel iedere standaard garagedeur. Zo kun je vanuit de auto of de woonkamer de garagedeuren openen. Ook heeft deze smart device een ingebouwde veiligheidsoptie waarmee de deur zal stoppen met bewegen op het moment dat er een auto of kind onder de deur lijkt te komen.