Ben jij op zoek naar een geschikte vloer voor in de keuken, dan doe je er goed aan om je hierover goed te laten informeren. In de keuken kan namelijk eerder waterschade ontstaan dan in andere ruimtes in de woning. Het is daarom belangrijk om een vloer aan te schaffen die besteding is tegen water. Wij stellen jou graag aan de volgende drie vloeren voor die geschikt zijn voor in de keuken.

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn tegels gemaakt van klei of zand dat gebakken wordt. De tegels zijn erg eenvoudig in onderhoud, slijtvast en daarnaast geschikt voor vloerverwarming of warmtegeleiding. Omdat het materiaal de warmte van de vloerverwarming goed geleid, ben je altijd verzekerd van een lekkere warme vloer.

Ook niet onbelangrijk is dat keramische tegels beschikbaar zijn in alle prijsklassen, afmetingen en kleuren. Dit maakt dat de vloertegels dan ook zeer geliefd. Voor ieder budget  en smaak zijn er passende vloertegels te vinden.

Natuurstenen vloertegels

Naast de keramische vloertegels, hebben we ook de natuurstenen vloertegels. Voorbeelden van natuurstenen vloertegels zijn bijvoorbeeld, hardsteen, marmer, graniet en kalkzandsteen. Kies jij ervoor om in jouw keuken een natuurstenen vloer te plaatsen, dan zullen de tegels weer eerst gepolijst moeten worden zodat deze bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

Natuurstenen tegels zijn slijtvast omdat ze gemaakt zijn van harde steensoorten en hebben een unieke uitstraling omdat geen steen hetzelfde is. Dit zorgt voor een speelse uitstraling. Ook de natuurstenen vloer is goed te combineren met vloerverwarming.

PVC vloer

Een keukenvloer van PVC is een houtvrije vloer dat gemaakt wordt van kunststof. De vloer bevat verschillende lagen polyvinylchloride en is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Dit zorgt voor een unieke en warme uitstraling. De PVC vloer is dan ook goed te combineren met de meeste keukenstijlen.

Tot slot is een PVC vloer kras- en vochtbestendig en heeft de vloer weinig onderhoud nodig. Omdat de PVC vloeren al met een klein budget gekocht kunnen worden, zien wij de PVC vloer steeds vaker in de keuken liggen.