Zelf een mooie leeshoek maken in je woonkamer?

Breng jij uren lezend door op de bank of aan de eettafel, dan zou een afzonderlijk leeshoekje misschien wel fijn zijn. Hier kun je helemaal tot rust komen terwijl jij, weggezakt in jouw leesstoel, heerlijk wegdroomt in een roman. Richt jij de leeshoek goed in, dan wordt dit misschien wel jouw favoriete plek in huis.

 

Fauteuil

Besluit jij om een leeshoekje in jouw woon- of slaapkamer te creëren, dan is een fauteuil natuurlijk het meubelstuk dat centraal zal staan. Het is belangrijk dat je comfortabel in de stoel zit en dat je er lekker in weg kunt zakken. Besteed dus goed aandacht bij het uitzoeken van een leesfauteuil aan het zitcomfort van de stoel.

 

Leeslamp

Een ander onmisbaar item in de leeshoek, is een leeslamp die naar wens kan worden afgesteld! Je zou kunnen denken aan een vloerlamp bestaande uit twee lampen. Daarvan zal één lamp licht naar het planfond toe schijnen zodat de hele ruimte wordt verlicht, terwijl je de andere lamp op jouw boek kunt richten. Helemaal ideaal zou het zijn als je de lampen kunt dempen om de hoeveelheid licht zelf in te stellen.

 

Vloerkleed

Vergeet ook niet om een lekker warm vloerkleed neer te leggen in jouw leeshoekje. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat het leeshoekje het fijnste plekje in huis is, totdat je last begint te krijgen van koude voeten. Kies dus voor een vloerkleed dat extra warm en zacht aanvoelt.

 

Bijzettafeltje

Tot slot maak jij jouw leeshoek helemaal af met een leuk bijzettafeltje waarop jij een groot glas water of kopje thee neer kunt zetten. Er zijn ook leuke bijzettafeltje waarin je een aantal boeken kwijt kunt. Zo heb jij altijd alle boeken bij de hand die jij nog van plan bent om te gaan lezen.