Lukt het jou ook niet om van jouw boekenkast het pronkstuk in jouw studeerkamer te maken? Staan de boeken er schots en scheef en dienen de boekenplanken meer als opbergruimte voor alle spullen die jij nergens anders kwijt kunt, dan als etalage van jouw literaire lezersweg. Met deze 3 tips maak jij van jouw rommelkast een ware eyecather.

1. Leg jou boeken en tijdschriften horizontaal in stapeltjes neer zodat zij kunnen dienen als steun van jouw woonaccessoires.

Wie heeft bedacht dat boeken en tijdschriften verticaal in de kast moeten staan? Vergeet dit. Maak mooie stapeltjes van jou jouw tijdschriften en boeken en leg deze horizontaal in de kast. Als kers op de taart plaats jij op elk stapeltje een leuke woonaccessoire. Een mooie vaas, dat houten olifantje dat jij meegenomen hebt uit Thailand of een trofee van jouw eerste turnkampioenschap. Jouw boekenkast gaat er een stuk leuker van uitzien.

2. Boekensteunen zijn weer helemaal hip.

Boekensteunen kunnen jou helpen bij het indelen en organiseren van jouw boekencollectie. De leukste boekensteunen vind je in kringloopwinkeltjes of op de antiekmarkt. Wie wil er nou niet zo’n mooie wereldbol boekensteun om zijn collectie Lonely planets overeind te houden?

3 Sorteer je boeken op kleur

Door jouw boeken op kleur te sorteren krijgt jouw boekenkast een luxere uitstraling. Maak stapeltjes van dezelfde kleuren en combineer de verschillende stapeltjes met mooi gekleurde accessoires die goed bij de kleurencombinaties passen. Ga eens op zoek naar koffietafelboeken die je voor een prikkie in de kringloopwinkel kunt vinden. Koffietafelboeken hebben namelijk altijd mooie kleurrijke boekomslagen die gelijk de aandacht naar jouw boekenkast trekken.

Heb jij jouw boekenkast met bovenstaande tips om weten te toveren tot het pronkstuk van jouw kamer dan zou je kunnen overwegen om boven op jouw boekenkast een spotlampje te plaatsten zodat jouw boekenkast nog eens extra wordt geaccentueerd.