Door een woning zo in te richten dat het ruimtelijk oogt straalt de woning rust uit. En als wij thuiskomen willen we niets liever dan heerlijk tot rust komen. Een belangrijke regel bij het inrichten van een woonruimte is dat de ruimte niet te vol wordt gezet met meubels en accessoires.

Maar hoe kun je dit bereiken en toch alle meubels neer kunnen zetten die jij nodig hebt? Dit doe je door meer ruimte in de woning te creëren of het ruimer te doen ogen. Maak bijvoorbeeld van een bankstel een waar pronkstuk door deze tegen de lange wand in de woonkamer te plaatsen. Zo merk je de bank meteen op bij binnenkomst en benut je de ruimte volop waardoor er meer ruimte overblijft voor andere meubels. Denk bijvoorbeeld aan een leuk bijzettafeltje naast de bank zodat je geen grote salontafel hoeft neer te zetten. Om het ruimtelijk effect is versterken kun je kiezen voor zwevende meubels, zoals een zwevend tv-meubel.

 

Maak daarnaast bij het inrichten van de woning niet gebruik van meer dan één of twee basiskleuren. Zo creëer je rust. Naast de basiskleuren kun je leuke kleuraccenten aanbrengen met woonaccessoires om een gezellige sfeer te creëren. Met een kleurrijke leesstoel naast de bank, creëer je een extra zitplek zonder heel veel ruimte te gebruiken.

In plaats van een opbergkast kun je ook kiezen voor een open kast zoals vakkenkast of een vitrinekast. Hiermee voorkom je dat de muur vol komt te staan en kun je de vakken gebruiken om jouw woning meer sfeer te geven met woonaccessoires of planten. Een leuk idee is bijvoorbeeld om elke vak te vullen met mooie groene planten en bloempotten in bij het interieur passende kleuren. Vergeet dan niet om bovenop de kast hangplanten neer zetten die aan de zijkanten naar beneden groeien om een imponerende verticale tuin te creëren.

Tot slot mag een mooi groot vloerkleed niet ontbreken. Ook hiervoor geldt, kies niet voor een te druk vloerkleed tenzij de rest van de woning juist erg rustig is en je het accent op de vloerkleed wilt leggen.