Kamerplanten zijn een graag geziene sfeermaker in de woonkamer. Het is bewezen dat kamerplanten een positief effect hebben op jouw humeur, stress kunnen verminderen en giftige stoffen uit de binnenlucht filteren. Daarnaast staat of valt de styling van jouw woonkamer met de juiste groene kamergenoot. Het is dan ook niet gek dat bijna de helft van de Nederlandse huishoudens zich maandelijks laat verleiden tot de aankoop van een nieuwe kamerplant.

Maar hoe komt het dan dat je zelden een kamerplant op de slaapkamer tegenkomt? Dit lijkt te komen doordat de meeste slaapkamers donker zijn en wij geloven dat alle planten graag in de volle zon staan. Niets is minder waar. Er zijn namelijk een aantal planten die heel goed gedijen in een donkere kamer en daarnaast weinig verzorging nodig hebben. Het wordt dan ook tijd dat wij de kamerplant tot onze slaapkamers toelaten. Maar welke plant is dan het meest geschikt? Wij stellen jou graag voor aan deze drie beauties.

De Calathea

De Calathea is een parel van een plant met een unieke uitstraling. De plant is afkomstig uit Zuid-Amerika en groeit hier van nature in de oerwouden in de schaduw. De Calathea kent vele verschillende kleuren en vormen van de bladeren en is daarom ook een populaire plant. Wat de Calathea extra bijzonder maakt is dat de plant net als wij ’s ochtends opstaat en ‘s avonds gaat slapen. De plant sluit ’s avonds zijn bladeren om deze ’s morgens weer te openen. Dit kan soms een ritselend geluid geven. De Calathea is dus uitermate geschikt om op jouw nachtkastje te staan en samen met jou in slaap zal vallen.

Aglaonema Silver Bay

De Aglaonema Silver Bay, ook wel Joep genoemd, heeft enorme grote bladeren waarmee hij omringende lucht zuivert. De grote bladeren staan ook bekend om de  mooie unieke patronen. Vaak zijn er gestreepte of vlekjes in het blad zichtbaar. Joep is wel een beetje gevoelig voor zonlicht en staat dus het liefst in de schaduw. Wordt Joep jouw nieuwe kamergenoot?

Spathiphyllum

De Spathiphyllum, ook wel Lepelplant genoemd, heeft haar oorsprong in het Amazonegebied liggen, maar doet het ook prima in de Nederlandse slaapkamer. De lepelplant is een bloeiende kamerplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. Hiernaast kun je de Spathiphyllum nooit teveel water geven. De plant kan namelijk goed tegen veel water omdat zij een vochtige grond gewend is. De lepelplant zal ook jouw slaapkamer doen opvrolijken!