Een mooie vijver in de tuin zorgt natuurlijk voor veel bekijks en plezier. Voor elke tuin bestaat er wel een geschikte vijver met of zonder vissen. Maar voordat zo’n pareltje er eenmaal ligt gaat er wel wat voorbereiding en tijd aan vooraf. Met dit handige 4 stappenplan houd jij het overzicht!

 

Stap 1: Wat is er mogelijk?

Heb je nog nooit een vijver in de tuin gehad, dan zal je verstelt staan van wat er allemaal mogelijk is. Op het internet kun je veel inspiratie opdoen en jezelf informeren over de mogelijkheden. Zo zijn er veel online tuinmagazines, zoals dat van ons, te vinden. Maar vergeet ook niet op platforms als Pinterest te kijken voor creatieve ideeën.

 

Stap 2: Wat wil ik?

Heb je inspiratie opgedaan dan heb je wellicht al een idee van wat voor soort vijver jij wilt. Het is belangrijk om te bepalen of het een siervijver wordt of een visvijver. Heb je voldoende ruimte in de tuin dan zou je ook een zwemvijver met een mooi siergedeelte kunnen creëren.

 

Stap 3: Hoe gaat mijn vijver eruit zien?

Nu jij weet wat voor soort vijver jij graag wilt, zal je voor jezelf moeten nagaan wat er ook daadwerkelijk mogelijk is. Dit zal voornamelijk afhankelijk zijn van de ruimte die jij in je tuin hebt en het budget dat jij eraan wilt besteden. Heb je nooit eerder een visvijver laten aanleggen informeer dan bij een expert wat voor zaken jij nodig hebt voor de aanleg van jouw vijver en wat dit gaat kosten.

 

Stap 4: Wat heb ik nodig?

Voordat je kunt beginnen met de aanleg van de vijver, zal je de tuin gereed moeten maken voor de komst van een nieuwe vijver. Hoeveel werk dit gaat kosten en wat er precies gedaan moet worden, is natuurlijk afhankelijk van de huidige staat van de tuin. Daarnaast zullen alle benodigdheden en materialen moeten worden aangeschaft of ingehuurd.

 

Stap 5: Begin met de aanleg

Heb je alles in huis, dan ben jij zover voor de laatste stap: het leggen van de vijver. Heb je nooit eerder een vijver gelegd en ben je niet zo handig, of heb je niet het juiste gereedschap? dan is het raadzaam om de aanleg door een professional te laten doen. Want het draait uiteindelijk natuurlijk om het resultaat!