Picknicken in eigen tuin, wie wil dat nou niet? je hoeft niet te sjouwen met allerlei spullen zoals een koelbox, toilet binnen handbereik en je zit snel droog bij een regenbuitje. Dichter bij huis kan je niet uit gaan, Super gezellig maar wie nodig je hiervoor uit, hoe maak je het nou een beetje gezellig en misschien wel het belangrijkste wat eten we?  Hier heb je wat tips om er een gezellige middag van te maken.

 

 

lekker even alleen

 

Hoe fijn is het om even tijd voor jezelf te hebben en dat je dat dan kan doen met een heerlijk broodje met een kopje koffie op een voor jezelf verzorgd picknickkleedje ‘in’ eigen tuin. Pak die plaid van de bank, misschien nog een kussentje erbij en kom even lekker tot jezelf, jij verdiend dit. Geniet van het zonnetje op je huid, verdwijn met je gedachten in een goed boek, lees een tijdschrift of teken je emoties van je af.  Wat je ook doet, geniet!

Zet je eigen ik maar eens lekker in het zonnetje en zorg goed voor jezelf door bijvoorbeeld een verse juice te maken van groente en fruit en een heerlijke Italiaanse bol te beleggen met carpaccio salade. Of heb je geen zin in te veel werk en wil je nog langer kunnen genieten door snel klaar te zijn? Giet dan de gekste mok die je hebt vol met koude chocolade melk, croissantje erbij en voor de verfrissing jou favoriete stukje fruit erbij. Nog meer genieten van je eigen tuin!

 

 

Romantisch samen

Jullie kunnen nu nog langer de tijd hebben voor elkaar door de lunch samen door te brengen in eigen tuin. Geen reistijd en snel klaar. Wie bereid de picknick voor? Denk dan aan wat je partner lekker vind en verras hem of haar.

Neem een bluetooth speaker mee de tuin in voor een muziekje naar keuze. leg een groot zacht kleed neer en neem een extra dekentje mee om om je heen te slaan. Maak lekkere hapjes (hiervoor kan je je laten inspireren op het internet door te zoeken naar tapas bijvoorbeeld) of verzorg een lekkere pizza en een flesje wijn of champagne mag natuurlijk niet ontbreken en fruit zoals druiven of aardbeien is nooit mis. Laat de glazen maar klinken en geniet van deze lunch in eigen tuin.

Wil je iets meer moeite doen? dan kan je je tuin altijd nog leuk aankleden met een lichtslinger of een romantische bloemenslinger. Bestrooi jullie plekje met rozenblaadjes en steek wat kaarsjes aan, het hoeft niet perse donker te zijn om romantische sferen te creëren. Geniet van elkaar!

 

 

Met het gezin

 

Picknicken met kinderen, of het nou je eigen kinderen zijn, je neefjes of nichtjes of oppaskinderen, voor kinderen is picknicken altijd een feest en dit kan heel gemakkelijk in eigen tuin. Je hoeft niet te sjouwen met speelgoed, kleden, koelbox en nog veel meer, want met kinderen neem je een hoop spullen met je mee. In eigen tuin heb je de picknick in mum van tijd voorbereid.

Afhankelijk van de leeftijd kan je simpele spelletjes neerleggen zoals kwartet of een bordspelletje, na het eten kan je ook altijd een potje flessenvoetbal doen of verstoppertje. 

De hapjes kan je samen met de kinderen voorbereiden. Je kan de kinderen fruit spiesjes laten maken en samen kunnen jullie cake of muffins bakken. Warme broodjes uit de oven doen het altijd goed en in een groot hoog glas kan je kaasstengels serveren. Zorg voor genoeg variatie in zoet en hartig zodat de kinderen lekker kunnen pakken waar ze trek in hebben. 

 

 

 

 

Vrienden en familie

 

Picknicken is voor iedereen! Dus verwacht je vrienden of komt je familie langs? Doe eens gek en organiseer een picknick! zet de biertjes maar koud en bereid je voor op de lunch, dit kan natuurlijk ook een brunch of diner zijn. 

Je kan heel veel kleden op het gras leggen of misschien heb je nog wel een vloerkleed die je buiten neer kan leggen. Leg grote kussens neer, poefjes, zitzakken en creëer de ultieme Marrakech picnic. Als je een geschikte salontafel hebt kan je deze ook buiten gebruiken om met ze allen omheen te zitten.