Grote lege wanden, geven jouw woning een kille uitstraling. Wil jij jouw woning een sfeervollere uitstraling geven, dan kun je de wanden in de woon- of slaapkamer eenvoudig van decoratie voorzien middels het ophangen van een passend schilderij.  Maar hoe kies je dan een schilderij uit? De keuze kan best lastig zijn.

 

Bedenk eerst welke wand jij van een schilderij wilt voorzien en hoeveel ruimte deze wand biedt. Zo kun je bepalen of je op zoek moet gaan naar een groot- of klein schilderij. Over het algemeen zien wij in de woonkamer iets grotere varianten terug omdat dit de kamer is met de meeste ruimte. In de eet- of slaapkamer zie je daarom ook juist kleinere schilderijen. Maar heb jij een grote slaapkamer, maak daar dan vooral gebruik van door te kiezen voor een mooi groot formaat.

 

Daarnaast bepaalt de ruimte waar je het schilderij gaat ophangen, ook de stijl en de kleurencombinaties die het meest geschikt zullen zijn. In een slaapkamer is het aan te raden om te kiezen voor een rustig ogend schilderij. Bijvoorbeeld een schilderij met niet te veel verschillende kleuren en minder detail. In de woonkamer daarentegen wil je juist een levendig schilderij met veel kleuren. 

 

Op het gebied van schilderijen heb je tegenwoordig heel veel keuze. Een aantal categorieën blijven populair en dat zijn dieren, bloemen en landschappen. Maar misschien gaat jouw voorkeur toch uit naar een meer abstract schilderij waar de nadruk meer op de vormen en kleuren zal liggen? Wil jij niet een schilderij ophangen dat ook in vele andere huishoudens hangt, dan zou je waarschijnlijk het beste slagen in één van de vele kleine antiekwinkeltjes die mooie verborgen pareltjes verkopen. Maar ook op de vrijmarkt kom je niet zelden een leuk schilderij tegen dat maar al te graag een nieuw huisje krijgt.