De retro woonstijl is alweer een tijdje terug en kenmerkt zich door het gebruik van meubels en accessoires uit allerlei verschillende jaren. Dit zijn veelal meubels die uit de jaren 50, 60 of 70 komen en die prima met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hout speelt een belangrijke rol in de retro woonstijl. Houten meubels gecombineerd met vrolijke kleuren als geel, groen en oranje, maken een retro interieur knus en energievol. Wil je voor een retro uitstraling gaan, dan mag je niet bang zijn om wat kleur te gebruiken!

 

Retro meubels zijn meubels die uit de jaren 50, 60 of 70 komen. Deze meubels werden vooral uit hout vervaardigd en kennen ronde en slanke vormen. Een leuke meer specifieke meubelstijl zijn de Scandinavische meubels uit diezelfde jaren. Die kennen een heel specifieke minimalistische stijl. En worden de laatste jaren veel tweedehands aangeboden nadat zij eerst een opknapbeurt hebben gehad. Kies daarnaast voor lage fauteuils bekleed met leer en ronde tafels met afgeronde hoeken.

 

In de jaren 50, 60 of 70 werden wanden voornamelijk bekleed met behang dat een drukke grafische print had. Wil je dus echt retro gaan, dan zal je jouw wanden van een opvallend behang moeten voorzien! Vind jij dit toch too much, dan kun je er ook voor kiezen om jouw wand te schilderen met een retro kleur. Aan deze wand hang je dan verschillende formaten fotolijsten waarin je verschillende stukken retro behang hebt ingelijst. Zo heb je toch een retro effect, maar wel op een stijlvollere manier gepresenteerd. Maar wat is dan een echte metrokleur? Kleuren zoals mosterdgeel, mosgroen en roestbruin zijn hele typerende retro kleuren, maar ook pastelkleuren als mintgroen en poederroze worden ervaren als retro.