De industriële wint snel aan terrein. De laatste jaren kiezen steeds meer huishoudens ervoor om natuurlijke materialen zoals beton, hout en staal te combineren voor een sfeervolle industriële look. Wil jij jouw woonkamer ook graag een industrieel uiterlijk te geven, maar weet je niet goed hoe jij dit kunt bereiken? Met de volgende 3 tips heb jij jouw woonkamer in een omgetoverd tot industrieel paleisje.

Natuurlijke materialen

De industriële woonstijl is ontstaan uit de inrichting van fabrieken. Deze bestaan voornamelijk uit natuurlijke materialen zoal beton, hout en staal. Door deze materialen te combineren in jouw woonkamer, geef jij jouw kamer een stoere industriële uitstraling. Begin bijvoorbeeld met de vloer. Heb jij een mooie betonnen vloer laat deze dan mooi afwerken of kies voor een gietvloer met een beton of cement look. Deze mooie egale strakke vloer geeft jouw woonkamer niet alleen een industriële look maar is ook erg praktisch!

Industriële verlichting

Binnen een industrieel interieur kan de industriële verlichting absoluut niet ontbreken. Natuurlijk is het erg gaaf als jij authentieke fabriekslampen weet te bemachtigen, maar ook robuuste hanglampen kunnen jouw woonkamer die stoere look geven. Momenteel kun je in elke woonwinkel wel industriële lampen vinden in alle vormen en maten. En wees niet bang om een mooie grote lamp uit te kiezen die als pronkstuk in jouw woonkamer de show zal stelen.

Industriële meubels

Net als de industriële lampen, zijn ook de industriële meubels tegenwoordig niet weg te denken uit iedere woonmagazine. Wil jij jouw woonkamer industrieel inrichten, dan zal jij naast de basiselementen zoals een houten vloer of een betonnen muur, ook een aantal industriële meubels moeten neerzetten om de stijl helemaal af te maken. Industriële meubels hebben een robuuste uittaling omdat zij gemaakt zijn van een combinatie van natuurlijke materialen.

Het is dus erg eenvoudig om een industriële woonkamer in te richten. Wees er wel op behoed dat jou woonkamer geen kille ruimte wordt. De robuuste uitstraling kun jij zachter maken door af te wisselen met woonaccessoires met een warme en zachte uitstraling. Leg bijvoorbeeld een mooie lichtgetinte woonplaid over jouw industriële bank.