Het aanschaffen van een nieuwe vloer is vaak een grote investering. Niet alleen omdat het een grote uitgave is, maar ook omdat een vloer niet vaak wordt vervangen. Ligt de vloer eenmaal, dan zit je er wel eventjes aan vast. Daarom wil je natuurlijk een vloer uitkiezen die ook in de toekomst nog goed bij jouw levensstijl past.

Wil je zeker zijn van een vloer die langere tijd mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft, dan zou je kunnen kiezen voor een slijtvaste vloer. Een mooi voorbeeld van een slijtvaste vloer die al langer meegaat is de afgewerkte betonvloer en PVC.

Op deze slijtvaste vloeren is een mooie variant gekomen die steeds vaker terug te zien is in de woonkamer: de gietvloer. De gietvloer bestaat uit vier lagen die bovenop de reeds bestaande ondervloer wordt gegoten. Het leggen van de vloer neemt daarom wel wat tijd in beslag, want de laagjes worden één voor één gespoten. Tussen de lagen door moet de vloer goed drogen en dat kost tijd. Maar dan heb je ook wel een hele mooie strakke vloer met een industriële look waar je U tegen zegt. Bij het aanschaffen van een gietvloer kun je uiteraard kiezen voor de betonlook. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om een kleur te geven aan jouw gietvloer. En geen kleur is te gek dus leef je vooral uit.

Naast het feit dat de gietvloer zo mooi egaal is, kan hij ook heel goed gecombineerd worden met vloerverwarming. En omdat de gietvloer geen naden heeft, is de vloer makkelijk hygiënisch schoon te houden. Bij een gietvloer is het wel aan te raden om voorafgaand aan het dweilen een reinigingsmiddel aan het schoonmaakwater toe te voegen dat specifiek bedoeld is voor gietvloeren. Dit om jouw stoere vloer zo mooi mogelijk te houden.