Je ziet het steeds meer, neutrale tinten oftewel ‘nude’ kleuren in huis. Deze, veelal beige/zandkleurige, tinten zijn makkelijk te combineren en tijdloos. Daarnaast past het thuis in meerdere woonstijlen en zorgt het ervoor dat je huis ruimtelijk oogt. En laten we eerlijk zijn wie wil dat nu niet, je doet je deur open en je voel rust, warmte en ruimtelijkheid.

Inrichting

Neutrale tinten zijn goed te combineren met elkaar. Indien de basis van een interieur gebaseerd is op kleuren als crème, beige, zand, grijs en taupe, zit je dus goed. Ook in de meubelbranche worden deze kleuren veel aangeboden waardoor er dus een breed scala aan mogelijkheden is. Doordat de basis rustig oogt kun je decoratieve items eruit laten springen. Deze zijn ook makkelijker vervangbaar dan grote items als een bank, keuken en/of de kleur op de muren. Kortom, door de basis van je huis neutraal te laten, kun je alle kanten op.

Verschillende beige/taupe tinten

De kleuren beige en taupe bestaan er in veel varianten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verschillende tinten hierin, goed bij elkaar passen. Om een speels effect te creëren kun je meerdere beige/taupe tinten combineren aangezien één neutrale kleur in je gehele interieur erg flets kan ogen. Ondanks dat beige en taupe makkelijke kleuren zijn om te combineren, is het belangrijk om rekening te houden met het totale plaatje.

Meerdere woonstijlen

Het leuke aan neutrale tinten is dat het in meerdere woonstijlen gebruikt kan worden. Zo kun je beige tinten o.a. gebruiken in een modern, scandinavisch en landelijk interieur. Neem als voorbeeld een beige gietvloer. Door hier zwarte elementen aan toe te voegen creëer je een moderne woonstijl. Door de beige gietvloer te combineren met een andere neutrale kleur, namelijk de kleur grijs, komt een scandinavisch interieur tot leven. Voeg naast de beige gietvloer, nog meer bruin/beige elementen toe en veel hout en tadaaaa welkom in jouw landelijke paradijs. Je leest het, met beige tinten is er voor ieder wat wils.