Slaapkamers worden vaak als functionele ruimtes gezien waar weinig woondecoratie nodig zou zijn. Dit omdat wij de meeste tijd in deze kamer toch slapend doorbrengen. Maar om een goede nachtrust te hebben is het belangrijk dat wij in een omgeving slapen waarin wij ons comfortabel voelen. Door het creëren van een gezellige sfeer, voel jij je een relaxter wanneer jij in je bed ligt.

 

Rondom het bed

Rondom het bed zijn heel veel plekjes waar jij de slaapkamer kunt opvrolijken met sfeervolle woonaccessoires, Denk bijvoorbeeld aan het nachtkastje waarop je een mooie vaas met een prachtig droogboeket kunt plaatsen. Droogboeketten zijn helemaal in en je vindt de boeketten in de meest heldere (maar warme) kleuren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om eens een leuke staande lamp naast jouw bed te plaatsen in plaats van de gebruikelijke bedlampjes.

 

Wanddecoratie

Heb je niet zo’n hele bijzonder bed maar wil je toch dat het accent op het bed komt te liggen? Jij kunt van het slaapgedeelte een eyecatcher maken door de wand boven het bed te decoreren met een pronkstuk. Denk bijbeeld aan een mooi groot gekleurde wandplaid, een grote langwerpige spiegel met bijzondere omlijsting of een kleurrijk schilderij. Zo wordt de aandacht bij binnenkomst gelijk naar het bed getrokken.

 

De vensterbank

In de woonkamer staat de vensterbank altijd vol met gezellige plantjes of andere decoratie. In de slaapkamer kom je dit echter zelden tegen, terwijl het de ideale plek is om jouw kamer sfeervoller te maken. Dit doe je met het neerzetten van woondecoratie zoals fotolijstjes, vaasjes, kaarsen en plantjes. Er zijn een aantal planten die het zeer goed doen in de slaapkamer en die daarnaast zorgen voor een goede luchtkwaliteit in de kamer. Wil jij jouw slaapkamer nog groener maken, dan zou je ook een mooie hangplant boven op de kledingkast kunnen plaatsen. Dit geeft een leuk huiselijk effect.