Met het creëren van sfeer, maak jij van een praktisch goed ingerichte woning een gezellig huisje. Sfeer wordt gezien als het meest belangrijke om van een woning een plekje te maken waarin wij ons thuis voelen, waar wij kunnen ontspannen en waarnaar wij graag elke avond terugkeren. Maar hoe creëer je nou sfeer in jouw huis?

Licht

Ongeacht de stijl van jouw wooninrichting, licht speelt altijd een belangrijke rol als het gaat om creëren van sfeer. Natuurlijk is het belangrijk dat er voldoende verlichting aanwezig is in alle gedeelten van de woning. Maar je wilt voorkomen dat er teveel licht is op de momenten dat jij wilt ontspannen. Zorg daarom voor een goede basisverlichting met een demper. Om extra sfeer te creëren, vul jij de basisverlichting aan met sfeerverlichting. Ook kleurenlampen kunnen voor een bijzonder effect en sfeer zorgen.

Raamdecoratie

Vergeet bij het creëren van sfeer in jouw woning niet om extra aandacht aan de raamdecoratie te besteden. raambekleding zorgt namelijk voor de mate waarin geluiden binnen de woning worden gedempt. Door gebruik te maken van stoffen raambekleding wordt het geluid binnen de woning geabsorbeerd zodat de woning minder hol klinkt. Kunststof raamdecoratie daarentegen weerkaatst de geluiden in de woning. Dit is zeker in een ruimte waar geen vlierkleed aanwezig is niet aan te raden.

Woonaccessoires

Woonaccessoires zijn bij uitstek geschikt om sfeer te creëren. Het mooiste is dat er voor iedere smaak wel woonaccessoires te vinden zijn. En dit hoeft ook niet altijd duur te zijn. Door met mooie kleurencombinaties te werken kun je al met hele simpele accessoires zoals planten en vazen de sfeer creëren die het beste bij jou past.