De verlichting is in de meeste keukens vaak het ondergeschoven kind. En dat is ontzettend zonde. Zeker als je bedenkt dat wij met z’n allen wel veel geld tijd en geld in de keukenvloer en de keuken zelf investeren. Met de juiste verlichting kun jij jouw keuken extra accentueren en een warme en knusse uitstraling geven. Wij geven jou graag een aantal tips waarmee jij ook jouw keuken sfeervol op kunt lichten.

LED strips

LED strips zijn razend populair en worden steeds vaker in de keuken gebruikt. De strips worden op stijlvolle wijze aan de onderkant van bovenkasten bevestigd zodat de ruimte tussen het aanrecht een de keukenkasten mooi oplicht. Zeker in de avond geeft dit een strakke en sfeervolle uitstraling. De LED-verlichting is beschikbaar in wit licht of gekleurde lichten. Wij raden vooral aan om te kiezen voor dimbare LED-verlichting zodat je het licht op de situatie af kunt stemmen. Ben je aan het koken dan heb je meer licht nodig dan wanneer je na het eten nog na borrelt in de keuken.

Het aanrecht

Met de basisverlichting in de keuken ben je er zeker nog niet. Mocht je de LED strips iets teveel van het goed vinden dan zou je een koof boven het aanrecht over de gehele breedte van de werkblad kunnen realiseren. In deze koof kunnen dan inbouwspots worden verwerkt. Ook kun je een meer industriële look aan jouw keuken geven door opbouwspots aan de koof te monteren.

Vergeet de keukenkasten en laden niet

Jouw keuken krijgt een hele stijlvolle uitstraling wanneer de LED-verlichting ook in de keukenkasten of keukenlades wordt toegepast. Daarbij zou je kunnen denken aan verlichting dat automatisch aangaat op het moment dat jij de deur op la open. Veel keukenleveranciers bieden deze extra opties al in hun bestaande collectie aan. Zo heb jij altijd voldoende licht bij het openen van een kastje en goed zicht op de inhoud van het kastje of lade.