Onze tuin wordt steeds vaker gezien als een verlenging van onze woning en daarom investeren wij ook graag in de uitstraling van onze buitenruimtes. Al was het maar omdat we het gehele jaar vanuit de woonkamer op de achtertuin kijken. Een mooi aangelegde tuin geeft het karakter van de woning weer en is niet af zonder sfeervolle tuinverlichting. Door het plaatsen van grondspots in jouw voor- of achtertuin, kun jij niet alleen tot ‘s avonds laat in de bijven zitten, maar krijgt jouw tuin ook gelijk een meer luxe en gestylde uitstraling. Dat deel van jouw tuin waar jij extra de aandacht op wenst te richten, zoals de prachtige rozenstruik, kun je mooi accentueren met grondspots. en ook dat verlichtte pad in jouw achtertuin zal door alle buren worden opgemerkt en bewonderd.

Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van grondspots? Er is eigenlijk maar één eigenschap van de lamp waarop je moet letten bij de aanschaf van een grondspot voor in de tuin en dat is de IP waarde. De IP waarde geeft een indicatie van hoe goed de lamp tegen weersinvloeden kan. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor spotjes die jij in een vochtige ruimte zoals de badkamer wilt plaatsen. Voor grondspots die je in de tuin wenst te plaatsen, doe je er verstandig aan om voor de hoogste IP waarde  te gaan, namelijk die van 65. Lampen met een IP waarde van 65 Simpel kunnen tegen regen en andere neerslag.

Wil je grondspots plaatsten in de serre of in een buitenkas dan zou een IP waarde van 44 ook kunnen volstaan. Deze kunnen nog wel tegen vochtige ruimtes, maar zijn niet bestand tegen een overvloed aan vocht.