In de lente en zomer besteden wij veel tijd en aandacht aan onze tuin, en daar maken wij de hele zomer periode heerlijk gebruik van. Het hoeft maar een beetje lekker weer te zijn en we zijn al in de tuin te vinden. Een barbecue met vrienden, de vrijdagmiddag borrel met collega’s of een gezellig verjaardagsfeestje met de familie. Wij doen dit het liefst in de tuin! Maar hoe richt je de tuin nou zo in dat je daar het langst plezier van kunt hebben?

De juiste terrastegels

terras

Wil jij (terras)tegels in de tuin aanleggen, kies dan voor tegels die zo min mogelijk worden beïnvloed door vorst. Zorg er natuurlijk eerst voor dat de ondergrond goed geprepareerd wordt voor de aanleg van de terrastegels, om verzakking te voorkomen. Met weerbestendige tegels leg je vervolgens een prachtig terras, dat ook na de wintermaanden nog mooi egaal ligt. 

Geen zin om onkruid te wieden? voor een onderhoudsvriendelijk terras, is het ook mogelijk om je terras te voegen met mortel, dit is in diverse kleuren verkrijgbaar zodat het past bij jou sierbestrating. Laat je hiervoor informeren bij een tuintegelhandel. 

 

 

Tuinmeubelen

terras

Ook bij het uitkiezen van het tuinmeubilair, moet je goed opletten of deze weerbestendig zijn. Zorg dat de tuintafel gemaakt is van een materiaal dat zo min mogelijk water opneemt. Denk bijvoorbeeld aan materiaal als Volkern, Volkern is de verzamelnaam van kunststof wat is opgebouwd uit lagen kraftpapier die zijn geïmpregneerd met thermohardende harsen die zijn versterkt met cellulosevezels. Door de harde kern van dit materiaal zuigen tafelbladen die daarvan gemaakt zijn, geen water op. Ideaal voor buiten dus!

 

Er worden ook veel tuinmeubels gemaakt van hardhout wat weer een hele andere sfeer met zich meebrengt.  Goed hardhout is vaak onderhoudsvriendelijk en hoeft niet gelakt te worden. Op den duur zal het hout wat vergrijzen, dat is normaal. je kan er dan altijd voor kiezen om het hout te behandelen met een type beits of houtlak, zo gaan de meubelstukken meerdere jaren mee. Is de zomer echt voorbij, dan heeft het de voorkeur dat je het tuinmeubilair binnen opbergt. Is dit niet mogelijk omdat je geen opslagruimte hebt, dek de meubelstukken dan goed af met een hoes voordat de regen- en vorst periode begint.

 

 

Een tuinkamer

terras

Je kunt de tuin eenvoudig bij jouw woonkamer betrekken door het plaatsen van een mooie glazen tuinkamer. Een tuinkamer is de uitgebreide variant van een veranda of overkapping en is een verlenging van je woning zonder dat je hoeft aan te bouwen. Met een tuinkamer kun jij ook bij regenachtig weer de tuindeuren open laten staan en er toch voor kiezen om die geplande barbecue door te laten gaan onder deze pui. Het tikkende geluid van de neerslaande regendruppels zullen het knusse huiselijke gevoel alleen maar versterken. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een haard in de tuinkamer te plaatsen voor een extra knusse sfeer.