Nu de zomer weer begonnen is en het weer het helemaal toelaat, hebben de meesten hun loungeset weer tevoorschijn gehaald. Ben jij toch niet helemaal tevreden met jouw huidige loungeset of wil jij voor het eerst een loungeset aanschaffen, dan vraag jij je misschien af welke loungeset het beste bij jou past.

Een loungeset dient natuurlijk vooral om lekker in te kunnen ontspannen. Maar naast de comfort die een loungeset kan bieden zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe set.

 

Hoe kies je de juiste loungeset?

Of de loungeset nou bedoeld is om in de tuin te plaatsen of op het balkon, om te weten welke loungeset het beste bij jou past, moet je eerst nagaan hoeveel ruimte jij precies hebt om de set neer te zetten. Begin dus met het opmeten van de ruimte die je in gedachten hebt voor je loungeset. Vergeet daarbij niet om ook rekening te houden met eventuele bloempotten en de loopruimte om bij de loungeset te kunnen komen.

 

Welke lounge set is het beste geschikt voor in de tuin?

Loungesets zijn er in verschillende modellen en formaten. De meest populaire set is de hoek loungeset. Deze kom je dan ook op veel woonmarkten tegen en bestaat uit één geheel in de vorm van een hoek. Op de hoek loungeset kunnen lekker veel gasten zitten en je kunt lekker op deze set hangen. Maar bedenk goed of dit model wel bij jouw tuin of balkon past en of jij ook daadwerkelijk zoveel zitplaatsen nodig hebt.  Er zijn namelijk ook sets met een tweepersoons- of driepersoonsbank. Daar kun je dan één eventueel of twee losse loungestoelen bij plaatsen. Een andere interessante optie is de chaise longue zijn. Deze neemt veel minder ruimte in beslag dan de andere modellen maar is minstens zo comfortabel!