Je ziet het tegenwoordig steeds meer bij men in de tuin, een overkapping. Want hoe heerlijk is het dat je overdekt kunt zitten in je eigen tuin? Ondanks deze luxe is het ook wel erg fijn als er ook geen wind en regen naar binnen kan komen. Een woonkamer creëren in je tuin, hoe fijn is dat, maar hoe doe je dat?

 

GLAZEN SCHUIFWAND

Om te beginnen is een glazen schuifwand de ultieme oplossing om droog en windstil te genieten van je overkapping. En het leuke eraan is dat een glazen schuifwand in een mum van tijd geïnstalleerd is en zelfs JIJ, ja jij dit kan doen. Je leest het goed, je hoeft hier dus in principe niemand voor in te huren. Indien je een glazen schuifwand besteld, ontvang je een uitgebreide handleiding voor de montage.
Een glazen schuifwand is verkrijgbaar in helder glas en in getint glas en wordt tegenwoordig ruimschoots aangeboden in Nederland. Je kunt een glazen schuifwand exact samenstellen hoe jij dat wil, denk bijvoorbeeld aan losse panelen, meenemers, handvaten, profielen etc. Dit is de manier om een knusse buiten ‘living’ te creëren.

 

KNUS, GEZELLIG & WARM

Nu je overkapping wind en waterdicht is, is het natuurlijk heerlijk dat je op een zomerse avond, wanneer het afkoelt toch warm kunt blijven zitten. De meeste overkappingen worden gemaakt van Douglas hout. Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid om je overkapping te isoleren daar hij van hout is echter, een warmtebron is noodzakelijk om ‘warmte’ te creëren, maar met name ook echt te voelen. Denk aan een heater, kachel of haard, er zijn een tal van opties hierin.

Je kunt hierdoor ook bij minder warme temperaturen genieten van je overkapping en dus gezellig buiten zitten. Gezelligheid creëer je met de juiste kleurtinten, inrichting én verlichting. Dit is echter afhankelijk van je stijl en dus voor eenieder verschillend. Op de site kun je verdere informatie vinden over de verschillende stijlen in je tuin. Zorg in ieder geval voor aardetinten om het knus en gezellig te maken én voeg items toe die je ook binnen in een woonkamer zou gebruiken. Een mooi vloerkleed, een gave hanglamp, een lekker dekentje waar je onder kunt weg zwijmelen en gezellige accessoires zoals: kaarsjes, foto’s en beeldjes.