De mediterrane tuin

Wanneer je de Mediterrane tuin binnenstapt zal je waarschijnlijk een vakantiegevoel ervaren. Krijg jij het gevoel alsof je je door de straten van Casablanca waant en/of geniet van een zonnetje in Zuid-Frankrijk zit je goed. Mozaïektegels, lichte basiselementen en gekleurde bloemen/planten creëren een mediterrane tuin. Een mediterrane tuin kenmerkt zich door aparte (ronde) vormen en oogt asymmetrisch. Deze tuin is dus niet strak afgewerkt, meerdere kleuren en vormen worden bij elkaar gevoegd waardoor er een buitenlands sfeertje gecreëerd wordt. Ook bomen als olijfbomen en vijgenbomen, passen goed in deze tuinstijl.

Uitstraling

Meerdere potten, vazen en glazen voorwerpen zie je terug in deze tuin. Hierdoor is de Mediterrane tuin toch wel echt een plaatje om te zien. Dit in combinatie met mooie diepe zomerse kleuren, gepleisterde muren en zachte elementen toveren je tuin om tot een waar Mediterrane paleis. Voeg een mooi gekleurd vloerkleed toe en je tuin is af.

 

Ibiza vibes in je achtertuin

De Ibiza stijl heeft wel wat weg van de mediterrane stijl echter, daar waar de mediteranne stijl veel gebruik maakt van kleur wordt de Ibiza stijl gekenmerkt door wit, zacht, overzichtelijk en hout. Een tuin in Ibiza stijl wordt ook wel een bohemian tuin genoemd. In deze tuin wordt veel onbewerkt hout gebruikt in combinatie met rotan en bamboo.

Loungen

De elementen die je terugziet in deze tuin creëren een relaxt gevoel en maken dat je lekker wil loungen. Denk hierbij aan een lage tuin set met een lage tafel, een hangstoel en meerdere zitkussens. Voeg daarbij ook groen toe en gebruik dit als afscheiding tussen de verschillende area’s in je tuin. Zo kun je gebruik maken van cactussen en palmbomen, dit zijn de groene eyecatcher die jouw Ibiza tuin niet kan missen. Een tuin in Ibiza stijl heeft ook vaak een veranda en/of een patio waar je deels in de schaduw kunt zitten. Ook een ‘’water-gebied’ doet het goed in deze tuin. Wat belangrijk is in deze tuin dat het ruimtelijkheid en luxe uitstraalt. Ligbedden met dikke kussens zijn ook items die je in deze tuin terug wil zien.  Om even terug te komen op kussens, je kunt niet genoeg kussens hebben in je Ibiza tuin, koop dus ruuuuuuuuuim. Het enige wat nu nog ontbreekt is een heerlijke ijskoude cocktail en genieten maar.