De glazen salontafel kan een mooie eyecatcher zijn in jouw woonkamer. Kies jij voor een salontafel met glazen tafelblad, dan vergt het van jou wel toewijding en inspanning om optimaal van deze tafel te kunnen genieten. Dit kan sommigen op de lange termijn gaan tegenstaan en is een reden dat mensen vaak snel op een glazen tafel zijn uitgekeken. Kortom de glazen salontafel is niet voor iedereen weggelegd.

Je kunt het je waarschijnlijk wel voorstellen. Het grootste nadeel van de glazen salontafel is het feit dat glas veel breekbaarder is dan ieder ander materiaal waarmee salontafels kunnen worden gemaakt. In een glazen salontafel komen al gauw krassen te zitten. Je zal daarom altijd gebruik moeten maken van onderzettertjes en extra voorzichtig moeten zijn met het plaatsten van voorwerpen op het tafelblad. Maar hoe voorzichtig je ook met de tafel zal zijn, het is slechts een kwestie van tijd voordat er een kras op zal komen te zitten.

Ook met het opruimen en schoonmaken van de woonkamer is voorzichtigheid vereist. Laat jij iets tegen het tafelblad aan vallen, dan is de kans groot dat er een stukje van de rand zal afbreken. De glazen salontafel is daarom niet geschikt voor huishoudens met jonge kinderen. Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Daarnaast vergt een glazen salontafel ook veel meer schoonmaak- en opruimwerk dan andere salontafels. Dat komt omdat op het glanzende oppervlakte van een salontafel, iedere vingerafdruk, vlekje of stofje te zien zal zijn. Het mooie aan een glazen tafel is natuurlijk het egale glimmende oppervlakte van het tafelblad. dat is waarom jij gekozen hebt voor een glazen salontafel. Het laatste wat jij dan wilt is dat er op jouw tafelblad vingerafdrukken of vegen te zien zijn. Een glazen salontafel zal daarom minimaal één keer per dag moeten worden afgenomen en dat is niet voor iedereen weggelegd.