Een eettafel is, net zoals de bank, een eyecatcher in je interieur. Ook in banken is de keuze (helaas) weer reuze. Des te belangrijker om de juiste keuze te maken.

Rond, ovaal, rechthoekig of vierkant?

Ruimte

Allereerst is het van belang om de ruimte te bekijken waar de eettafel neergezet gaat worden. Meet daarna uit wat de maximale breedte, lengte en hoogte kan zijn. Een tip: leg met kranten of iets anders de grootte uit op de vloer zodat je goed kan zien of de eettafel mooi in de ruimte past. Dit is vooral handig omdat eettafels in een meubelzaak meestal kleiner lijken dan wanneer ze in je huis staan.

Rond en ovaal

Een ronde eettafel wordt vooral gekozen voor kleinere ruimtes. Het is makkelijker om een ronde tafel ergens neer te zetten en je kunt er makkelijk omheen lopen. Voor kinderen is het handig dat ze zich niet aan de hoeken kunnen bezeren ;). Een ronde eettafel oogt net zoals een ovale eettafel speels en staat hierdoor gezellig. Wat bij een ovale eettafel een extra voordeel is is dat hij past in een smalle en lange ruimte. Er kunnen dus meer personen aan dan bij een ronde eettafel, maar neemt weer minder ruimte in als bij een hoekige tafel. 

Rechthoekig of vierkant 

De meest voorkomende eettafel is toch wel de rechthoekige tafel. Deze tafel staat robuust en stijlvol in ieder interieur. Wel moet er genoeg ruimte zijn om deze tafel neer te zetten. Een hoekige tafel is ideaal om tegen een muur aan te zetten. Een vierkante tafel neemt weer minder ruimte in beslag en kan gebruikt worden voor kleinere ruimtes waar men toch graag een hoekige tafel wil. Ook heb je meer interactie met elkaar omdat je bij een vierkante tafel dichter bij elkaar zit. Let bij deze twee soorten tafels wel op de scherpe hoeken. Zowel volwassenen als kinderen kunnen zich hieraan bezeren.