Nu heel Nederland al ruim een jaar vanuit huis werkt, zitten we gemiddeld steeds langer achtereen op een eetkamerstoel. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij bij de aanschaf van een nieuwe eetkamerstoel een stoel kiest die goed bij jouw wensen aansluit. Maar waar moet je dan op letten bij het aanschaffen van een nieuwe eetkamerstoel? Wij geven je hieronder graag een aantal tips.

Hoogte

Het belangrijkste waar jij op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe eetkamerstoel, is dat deze bij de hoogte van jouw eettafel past. Meet daarom altijd eerst de hoogte van jouw eettafel op. Want een stoel die in verhouding met de eettafel te hoog of te laag is, zit erg oncomfortabel. Bij een stoel die te hoog zit, zit je met het probleem dat je hem niet onder de eettafel kunt plaatsten. Bij een stoel die te laag zit, zit je juist weer met het probleem, dat je gauw last van je armen krijgt tijdens het eten omdat je deze te hoog moet houden.

Ruimte

Bedenk vervolgens goed, hoeveel ruimte jij precies aan jouw eettafel hebt en hoe ruim de eetkamer of keuken is. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoeveel stoelen je wilt aanschaffen en of je voor een eetkamerstoel met leuningen wilt gaan of dat je toch een wat kleinere stoel uitkiest.

Comfort

Een ander belangrijk punt is de comfort. Hoe lang zitten jouw gezinsleden per dag aan de eettafel? Werk jij of jouw partner regelmatig aan de eettafel of gebruiken de kinderen de tafel ook om na school spelletjes op te spelen, dan doe je er goed aan om voor een stoel met meer zitcomfort te kiezen. Een stoel van hout of plastic is dan niet aan te raden, tenzij je daar een comfortabel zitkussen bij aanschaft. In dat geval zou een stoel van stof of leer passender zijn. Kies dus een materiaal uit dat goed bij jouw huishouden past.