Wil je een nieuwe zitmeubel kopen en weet je niet voor welk materiaal je moet kiezen als het op de bekleding aankomt? Dit is ook geen makkelijke keuze en zal afhankelijk zijn van verschillende factoren. Ieder materiaal heeft namelijk zijn specifieke voor- en nadelen en het hangt dus van jouw wensen af om te kunnen bepalen welk materiaal het beste in jouw woonkamer past.

Een veel gebruikte materiaal om zitmeubelen mee te bekleden is leer. Over het algemeen kan gezegd worden dat meubels die met leer bekleed zijn een stuk duurder zijn dan meubels met een andere bekleding. Heb je een klein budget, dan is een leren bankstel waarschijnlijk niet de juiste keuze. Maar er zijn genoeg redenen om wel een leren zitmeubel te kopen en hierna lichten wij 5 redenen toe.

  • Leer kost niet alleen een stuk meer, het heeft ook vaak een luxere uitstraling.  Mensen die hun woning graag elegant willen inrichtingen zullen daarom vaak kiezen voor een leren bekleding.  
  • Leer is heel makkelijk in het onderhoud en gemakkelijk schoon te maken. Is er op de leren bekleding iets geknoeid, dan veeg je dat eenvoudig met een doekje van de bekleding af zonder dat dit vlekken achterlaat. Dat is natuurlijk een hele fijne eigenschap op het moment dat jij kleine kinderen thuis hebt lopen. Want dan gaat er natuurlijk wel eens iets mis.
  • Leer is een ontzettend stevig en duurzaam materiaal. Ben je dus op zoek naar een zitmeubel dat wat langer meegaat, dan is een zitmeubel met een leren bekleding zeker de investering waard.
  • Tot slot is een leren zitmeubel erg geschikt voor mensen die last hebben van astma of die allergisch zijn voor huisstofmijt. Door de eigenschappen van het materiaal kan zich geen stof of huisstofmijt ophopen in de leren bekleding. dat maakt leren bekleding niet alleen heel hygiënisch maar ook geschikt voor mensen met allergieën.