Een bank is de eyecatcher van je woonkamer en neemt vaak een prominente plaats in, in je inrichting. Een bank kan bepalend zijn voor de interieurstijl en de sfeer in je woonkamer. Daarnaast is een bank, gelet op andere meubelstukken in een huis, vaak een wat duurdere investering waar je als het goed is een aantal jaren mee kunt doen. Om die reden is het dus extra belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe bank.

Stijl

Allereerst is het belangrijk wat voor stijl bank je wil. Ga je bijvoorbeeld voor een hoekbank of een drie-zits bank? Wil je daarnaast een loungebank of toch liever een bank waar je comfortabel rechtop kunt zitten. Ook zijn er natuurlijk een tal aan keuzes als het gaat om de vorm van een bank. Aangezien een bank voornamelijk gebruikt wordt door de bewoners van een huis, is het advies om een bank te kiezen die bij jou past. Deze kan voor visite natuurlijk altijd aangepast worden.

Kleur

Het kiezen van de juiste kleur voor je bank kan lastig zijn. Ga je voor die opvallende kleurrijke bank of kies je toch voor een wat rustigere neutrale kleur? Meestal kiest men een neutrale kleur uit voor een bank. Dit mede vanwege de prijs, met de achterliggende reden dat een bank met een neutrale kleur makkelijker te combineren is. Aangezien een bank vaak meerdere jaren mee gaat in een interieur en een neutrale kleur op den duur kan vervelen, kun je door middel van kussens en/of kleden toch een andere look creëren. Mocht je voor een bank gaan die in prijs wat goedkoper is en daardoor sneller vervangbaar, kun je wellicht wel wat meer risico nemen qua kleur.

Stof

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer bij het kiezen van een stof voor een bank. Nadat je eindelijk een keuze hebt gemaakt Bij het kiezen van een stof is het belangrijk om te bedenken wie er gebruik gaat maken van de bank, welke look je wil creëren en hoe de rest van het interieur eruitziet. Zo geeft een leren bank vaak een moderne look, maar ook een velvet stof past hierin thuis. Bij het kiezen van het materiaal voor een bank dien je ook stil te staan bij de praktische kant. Heb je bijvoorbeeld kinderen is het slim om te kiezen voor een makkelijk afneembare stof voor je bank.