Bij het aanschaffen van een zitmeubel zal je moeten bepalen met welke materiaal jij de stoel of het bankstel bekleed wenst te zien. Een veel gebruikte materiaal om zitmeubelen mee te bekleden is uiteraard stof. Het is niet alleen erg betaalbaar maar is ook in oneindig veel kleuren en printjes beschikbaar. Zo is er voor iedere smaak wel een stoffen bekleding te vinden is. Hierna geven wij jou de 5 redenen om te kiezen voor een met stof bekleedde zitmeubel.

  • Stof is zeer eenvoudig in het onderhoud. Je kunt stof makkelijk schoonhouden door het af te nemen of in de wasmachine te gooien. Daarnaast houd je stof ook makkelijk mooi. Er zijn steeds meer banken en stoelen met afneembare hoezen die je om de zoveel tijd in de wasmachine kunt wassen.
  • Daarnaast voelt stof veel zachter en warmer aan dan andere materialen zoals leer. Doordat stof zachter en warmer aanvoelt, geeft het ook een knusse sfeer. Een zitmeubel met stoffen bekleding nodigt daarom ook veel meer uit om op te gaan zitten en lekker te relaxen.
  • Zoals gezegd is een stoffen zitmeubel over het algemeen een stuk goedkoper dan een zitmeubel met een leren bekleding. Heb jij niet heel veel geld te besteden dan is een stoffen bekleding de meest passende keuze.
  • Een stoffen zitmeubel is behoorlijk slijtvast. Zo kun je op een stoffen bekleding geen krassen krijgen. Nadat het zitmeubel langer en intensiever is gebruikt zullen er wel slijtvlekken en scheuren gaan ontstaan. Kies daarom voor een sterke stoffen bekleding om een langere levensduur te kunnen garanderen.
  • De belangrijkste reden om voor een stoffen zitmeubel te kiezen, blijft toch dat er gewoonweg veel meer keuze is wat betreft kleuren en printjes. Hierdoor is het veel makkelijker om een zitmeubel te vinden dat wat betreft kleur het beste bij jouw interieur past.