Wij zien de fauteuil het liefst vaker terugkomen in de woonkamer. De fauteuil is namelijk een fijne aanvulling op het interieur en is in vele soorten, maten en uitvoeringen te verkrijgen. Een fauteuil is een mooie eenzitter en wordt meestal gecombineerd met een bankstel waarop meer het accent komt te liggen. De  combinatie van een bankstel aangevuld met een fauteuil geeft de woonkamer een luxe en comfortabele uitstraling.

Met het toevoegen van een afzonderlijk zitelement, kun je veel meer kanten op bij de opstelling van de woonkamer. Toch zijn er een paar basisregels die je kunt hanteren als je kiest voor een zitopstelling met één of meerdere fauteuils.

Kies er eens voor om in plaats van een grote hoekbank juist een twee- of driezits bank met een fauteuil te plaatsen. Zo heb je niet een bij elkaar horend setje, maar kun je creatief wezen door verschillende kleuren en materialen met elkaar te combineren. Dit geeft een leuk speels effect. En zet je de fauteuil strategisch neer, dan creëer je ook gelijk een intieme sfeer. Daarnaast kun je met de plek waarop je de fauteuil plaatst, ook de loopruimte bepalen.

Vind je het juist moeilijk om verschillende kleuren en materialen te combineren, dan kunt je er altijd voor kiezen om het bankstel en de fauteuil in dezelfde materiaal en kleur aan te schaffen. Maar het hoeft echt niet moeilijk te zijn om twee kleuren met elkaar te combineren, zolang deze terugkomen in de basiskleuren van jouw woonkamer.