Langzaam gaan we steeds meer naar kantoor, maar het lijkt erop dat we het thuiswerken niet meer helemaal gaan opgeven. Met zijn allen hebben we aangetoond dat we juist vanuit huis erg productief kunnen zijn en ons recht op thuiswerkdagen hebben verdiend. Maar hoe duurzaam is jouw huidige thuiswerkplek? Hierna 4 tips om een fijne thuiswerkplek te creëren waar jij je optimaal kunt concentreren.

Tip 1: Licht zorgt voor energie

In de meest ideale situatie creëer jij jouw werkplek voor het raam. Zo heb je tijdens kantooruren altijd voldoende lichtinval, wat een stuk prettiger werkt. Een lichte werkplek zorgt er namelijk voor dat je minder snel vermoeid raakt en meer energie hebt. Is het niet mogelijk om jouw werkplek voor een raam in te richten of heb jij onvoldoende lichtinval in jouw woning, dan is goede verlichting onmisbaar. Met een mooie bureaulamp fleur jij niet alleen jouw bureau op, maar kun jij ook beter de lichtinval op jouw bureaublad instellen.

Tip 2: Zorg voor een goede werkhouding

Een juiste werkhouding is heel belangrijk en het is daarom niet aan te raden om aan de keukentafel te blijven werken. De voorkeur gaat er naar uit om te kiezen voor een goed bureau en een juiste bureaustoel. Een bureau kan naar de juiste hoogte worden ingesteld zodat jij het langer volhoudt om te blijven zitten. Daarnaast heeft een bureau de nodige opbergruimte waarin jij jouw kantoorspulletjes kwijt kunt.

Misschien nog wel veel belangrijker is een juiste bureaustoel. Er zijn heel veel leuke design stoeltjes te vinden die een steun in de rugleuning hebben. Dit voorkomt dat jij last krijgt van jouw rug. Ook niet onbelangrijk is dat de hoogte van de stoel instelbaar is zodat jouw benen in een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan.

Tip 3: Opgeruimd staat netjes

Een rommelig bureau brengt stress en afleiding met zich mee. Houd jouw werkplek daarom opgeruimd door voldoende opbergmogelijkheden te creëren en ruim na iedere werkdag het bureau op. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen persoonlijke draai kan geven aan jouw werkplek. Het mag best voelen als jouw eigen plekje en hoeft absoluut niet saai te zijn. Met leuke woonaccessoires kun jij jouw ordelijke werkplek erg gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vetplant in een gekleurde bloempot op jouw bureaublad of een fotolijstje met leuke foto’s.