De stijl van jouw tafel wordt mede bepaald met de afwerking van de rand. Besteed daarom minstens zoveel aandacht aan de rand van het tafelblad als de tafel zelf. Zo vind je altijd een tafel die het beste in jouw woning past. Heb je echt geen idee waarover wij het nu hebben? Nooit opgemerkt dat een tafelrand verschillende afwerkingen kan hebben? Hieronder leggen wij jou graag uit welke tafelranden er bestaan en wat het effect is van elke afwerking.

Recht

Deze afwerking van het tafelblad is precies wat je denkt dat het is: een strakke rand met hoeken van 90 graden. Dit geeft de tafel een robuuste uitstraling. De rechte afwerking is de meest voorkomende tafelrand en past eigenlijk in elke woonstijl.

Rond

Ook bij een ronde afwerking heb jij niet heel veel verbeelding nodig. Bij een tafelrand met een ronde afwerking heeft de rand een ronding. Dit is een afwerking die zeer praktisch is als jij kleine kinderen in huis hebt. De ronde bladrand heeft een vrouwelijke en sierlijke uitstraling.

Slijtrand.

Deze afwerking van het tafelblad komt dicht in de buurt van het tafelblad met een rechte rand. Het verschil zit  in de haakse hoeken die iets zijn afgesleten. Hiermee ogen de randen een stuk zachter de randen met een rechte afwerking. Net als  bij de rechte afwerking, krijgt jouw tafelblad met een slijtrand een robuuste uitstraling.

Verjongd.

Dit is een afwerking die wij vaak terugzien bij Scandinavische tafels. Bij deze afwerking loopt de rand van de tafel afgerond aan de onderzijde. Het tafelblad loopt dan net als bij de rechte afwerking loopt tot de rand van het tafelblad gewoon recht met een strakke 90 graden hoek naar beneden. Vanaf ongeveer het midden van de rand loopt deze naar onderen toe dan schuin af. Dit geeft een hele mooie elegante uitstraling aan jouw tafelblad.

Schuin.

Deze afwerking van het tafelblad komt dicht in de buurt van het tafelblad met een rechte afwerking. Alleen lopen de zijkanten dan niet in een hoek van 90 graden naar beneden, maar van boven naar beneden schuin naar binnen. De hoeken behouden dan hun scherpe punt, maar bij sommige randen zie je ook wel eens dat de hoeken wat worden afgevlakt.