Ben jij op zoek naar een salon- of eettafel dan ben ongetwijfeld tafels tegengekomen gemaakt van mangohout. Steeds meer meubeldesigners kiezen voor het ecologische hardhout met zijn warme uitstraling. Het heeft soms wat weg van teakhout, maar is door zijn karakteristieke eigenschappen toch uniek.

Mangohout wordt gezien als een duurzame houtsoort. Het hout is afkomstig van mangobomen waaraan geen vruchten meer groeien. Omdat deze niet langer geschikt zijn voor de mangoproductie, wordt het hout van de boom veelal  gebruikt voor het vervaardigen van meubels. Dat heeft voornamelijk te maken met de gunstige eigenschappen en de warme kleur van de houtsoort die het een ideaal materiaal maken voor grote meubelstukken.

Mangohout is een hardhout en komt voornamelijk uit Zuid-Oost Azië. Een mangoboom wordt over het algemeen zo’n 40 meter hoog en heeft een stam van gemiddeld 3 tot 4 meter dik. Door deze eigenschappen kun je van de mangoboom grote stevige planken maken. Dit maakt mangohout dan ook zeer geschikt om te verwerken tot meubels. Daar komt bij dat mangohout een unieke en warme uitstraling heeft. Geen boom is hetzelfde en de kleur van het hout varieert dan ook van een lichte tot goudbruine kleur. Om het meubelstuk te beschermen tegen vocht en vuil wordt het hout veelal blank afgelakt.

ben jij gevallen voor de unieke en warme uitstraling van mangohout, dan wil jij natuurlijk graag weten hoe jij jouw meubelstuk hey beste kunt onderhouden. In beginsel zijn de meeste mangohouten producten die in Nederland verkocht worden, voor behandeld. Jouw salontafel hoeft na gebruik alleen afgenomen te worden met een lichtvochtige doek.