Bamboe meubels  zijn niet alleen erg duurzaam, maar zien er ook net zo prettig uit als dat ze aanvullen. De natuurlijke kleur van bamboe is vergelijkbaar met die van beukenhout, maar door middel van beitsen kunnen ook donkere tinten worden verkregen. Een mooi natuurlijke materiaal dat binnen elke woonstijl past. Maar bamboe heeft nog meer voordelen die wij graag met jou delen.

Bamboe meubels; je kunt er alle kanten mee op

Wist je dat er meer dan 1000 verschillende soorten bamboe zijn? Door deze grote variatie aan bamboe, zijn er veel geweldige toepassingen voor bamboe in huis te bedenken. We zien bamboe dan ook op vele manier in de wooninrichting terugkomen. Zo worden er niet allen meubelstukken van bamboe gemaakt, maar ook accent stukken zoals spiegellijsten, zonweringen, privacyschermen en wanddecoratie.

Bamboe is slijtvast

Bamboe is door het aard van de materiaal en de wijze waarop deze verwerkt wordt erg sterk en slijtvast. Bamboe meubelen zijn vaak sterker dan de meeste meubelen gemaakt van de hardste houtsoorten. Daarnaast is bamboe ook bestand tegen insecten en de invloed van vocht en andere weersinvloeden. Dit is dan ook de reden dat wij bamboe vaak terug zien in bij tuinmeubelen.

Duurzaam en weinig onderhoud

Bamboe staat erom bekend duurzaam te zijn. wat maakt bamboe zo duurzaam? Bamboe groeit sneller dan andere houtsoorten en kan in elk type klimaat worden gekweekt. Daarnaast heeft bamboe weinig pesticiden en bijna geen kunstmest nodig. Dit maakt bamboe dan ook een milieuvriendelijk materiaal. Bamboe is makkelijk en snel te groeien zonder schadelijke bijeffecten op het milieu. Daarnaast is bamboe erg onderhoudsarm. Voor he schoonmaken van een bamboe meubel hoef je er alleen een vochtig doekje overheen te halen. Om het meubelstuk mooi en glanzend te houden, doe je er wel goed aan om af en toe wat olie het meubelstuk aan te brengen.