Ben jij toe aan een nieuwe eettafel? Eettafels zijn er in verschillende vormen, maar we zien dat de ronde eettafel momenteel behoorlijk in trek is. Zeer begrijpelijk want een ronde eettafel is niet alleen erg praktisch, maar doet jouw eetkamer ook gelijk gezelliger ogen. Dat wilt niet zeggen dat jij er ook verstandig aan doet om voor een ronde eettafel te kiezen. Of een ronde eettafel in jouw eetkamer past, hangt erg af van jouw gezinssamenstelling, waarvoor de eettafel gebruikt zal worden en de ruimte van jouw eetkamer. Hieronder vertellen wij jou graag wat meer over de voor- en nadelen van de ronde eettafel.

De ronde eettafel is een tafel die wij steeds vaker terug zien komen in de eetkamer. En als je voldoende ruimte hebt om de ronde eettafel kwijt te kunnen dan is dit ook een mooie eyecatcher van jouw eetgedeelte. Belangrijk is wel dat je er goed op bedacht bent dat er om de eettafel heen voldoende ruimte over moet blijven zodat jouw gasten makkelijk om de tafel heen kunnen blijven lopen. Maar zit jij niet om ruimte verlegen, dan raden wij de ronde eettafel om de volgende redenen aan!

Gezellig

De ronde eettafel creëert namelijk een gezellige sfeer. Omdat je in een cirkel zit kun je iedere namelijk goed aankijken tijdens het eten. Dat maakt dat de ronde eettafel ook uitnodigt om na het eten nog even lekker te blijven natafelen. Ideaal dus als jij graag een dinnerfeestje geeft of regelmatig een spelletjesavond organiseert.

Praktisch

De ronde eettafel is daarnaast ook erg praktisch omdat iedereen even ver van elkaar – en van de spullen in het midden van de tafel – vandaan zit. Zo hoef je nooit meer over de tafel heen te reiken of jouw tafelgenoot te storen tijdens het eten.

Veilig

Ook geen onbelangrijk voordeel van de ronde eettafel is dat deze geen hoeken heeft waaraan jonge kinderen zich zouden kunnen stoten. In gezinnen met jonge kinderen zien we daarom regelmatig de ronde eettafel.

Nadelen

Maar het hebben van een ronde eettafel kent ook wel wat nadelen. Zoals gezegd, neemt een ronde eettafel relatief meer ruimte in dan een rechthoekige eettafel. Dit heeft er mee te maken dat een ronde eettafel niet mooi tegen een muur kan worden aangezet. Daarnaast kun je het aantal plaatsen aan d eettafel niet eenvoudig vermeerderen door er een extra tafel aan te schuiven op het moment dat jij gasten ontvangt. Sommige eettafels hebben daar echter een  oplossing voor doordat je de tafel uit kunt schuiven. Dit levert vaak veelal maar twee extra plaatsen op, maar zou voor sommigen de oplossing kunnen zijn.