De badkamer, een behoorlijke investering als je het mij vraagt. Een badkamer is een plek in huis die er goed uit moet zijn aangezien je hier dagelijks komt. Desondanks is het ook een ruimte die niet direct wordt aangepakt aangezien de kosten vaak flink oplopen én de ruimte afgesloten kan worden, anders dan bijvoorbeeld een keuken of woonkamer.

Vervangen of veranderen

Het is niet altijd nodig om alles in de badkamer te vervangen. Soms is een badkamer aan vernieuwing toe, maar werken materialen als de kranen, een doucherek en/of de toilet nog prima. Voor een andere look kun je de locatie van het product veranderen, maar het product wel behouden. Kijk dan ook goed wat wel, maar vooral ook wat NIET! vervangen hoeft te worden Een grondige schoonmaak doet soms al wonderen.

Sanitair

Het kiezen van de juiste sanitair is belangrijk in een badkamer. Het is bepalend voor de look én de gebruiksgemakken. Sanitair is er in alle vormen, kleuren en materialen. Ook is sanitair er in diverse prijscategorieën. Slim dus om hierop te besparen. Kies wel voor kwalitatief goede producten, dit om extra kosten in de toekomst te beperken. Ook een tip: kijk eens voor tweedehands sanitair dit scheelt én in de portemonnee en geeft producten weer een nieuw leven.

Tegels, stucwerk, verf of behang

Het belangrijkste in een badkamer is toch wel echt de vloer –en wandbekleding. Tegenwoordig is er niet alleen een keuze om je wanden en vloeren te bekleden met tegels, maar ook stucwerk en schilderwerk behoort tot de opties. Tegelen is over het algemeen de meest gebruikelijke, maar ook goedkoopste, manier om je badkamervloer en wanden waterdicht te maken. Stucwerk is erg hip, maar ook prijzig als je het goed wil laten gebeuren. Er moet namelijk gebruik gemaakt worden van speciale pleister om ervoor te zorgen dat alles goed waterdicht is. Hierin zijn meerdere opties mogelijk zoals: tadelakt en betoncire. Ook bestaat er waterbestendige verf -en behang echter, dit kan niet aangebracht worden op de wanden die direct in contact staan met water. Dit is vrijwel de goedkoopste methode, maar de kans op lekkage is aanwezig.

Opfrisbeurt

Is je badkamer nog in goede staat en wil je vooral wat anders? Kies er dan voor om je badkamer een frisse boost te geven. Voeg stijlvolle decoratie toe zoals een mooie vaas met plant, een nieuw handdoekenrek, andere raambekleding en/of een nieuwe vloermat. Je zult zien dat dit al verfrissend oogt. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de tegels over te schilderen of de kranen te vervangen voor een ander model of kleur.