Je komt het misschien niet zo vaak tegen: planten in de badkamer, maar deze kunnen jouw badkamer echt helemaal afmaken en er zijn een aantal planten die maar al te graag in jouw badkamer zouden willen staan. Het is er namelijk altijd lekker warm, vochtig en er komt niet veel direct zonlicht naar binnen. Ideaal voor planten die onder dezelfde omstandigheden normaal in oerwouden staan. Daarnaast hebben planten een luchtzuiverende werking en geven zij zuurstof af. Dat zijn voordelen die elke badkamer wel kan gebruiken.

Waar wacht je nog op? De volgende planten zouden het heel goed doen in jouw badkamer:

Ctenanthe Amagris

De Ctenanthe Amagris, ook wel gebedsplant genoemd, heeft weinig zonlicht nodig en is daarom zeer geschikt voor badkamers zonder ramen. De Ctenanthe Amagris heeft mooie zilverachtige groene bladen met aan de onderkant een paarse kleur. Deze plant heeft niet teveel water nodig maar houdt wel van een een vochtige grond. Controleer dus regelmatig of de aarde vochtig genoeg is. De mooi gekleurde bladeren van de gebedsplant zijn een mooie aanvulling op de styling van jouw badkamer.

Spathiphyllum

De Spathiphyllum, ook wel Lepelplant genoemd, heeft haar oorsprong in het Amazonegebied liggen, maar doet het ook prima in de Nederlandse badkamer. De lepelplant is een bloeiende kamerplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. Hiernaast kun je de Spathiphyllum nooit teveel water geven. De plant kan namelijk goed tegen veel water omdat zij een vochtige grond gewend is.

Nephrolepis

De Nephrolepis, ook wel krulvaren genoemd, is een tropische plant met een enorme bos groene langwerpige bladen die absoluut de show zullen stelen in jouw badkamer. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft. Net als de andere twee planten houdt de krulvaren van een vochtige grond en krijgt de varen het liefst meerdere keren per week een goede slok water.