Het inrichten van een kleine badkamer kan vaak een hele uitdaging zijn. Zeker als je er ook nog een ligbad in wilt plaatsen. Maar het is niet onmogelijk. Met een aantal kleine aanpassingen kun jij ook jouw kleine badkamer zo inrichten dat deze ruim oogt maar toch voorzien is van alle gemakken van een complete badkamer.

 

Lichte kleuren

Wanneer jouw badkamer klein of smal is, dan doe je er verstandig aan om het gebruik van donkere kleuren te vermijden. De kleur van jouw ruimte en het interieur is namelijk bepalend voor de sfeer die jouw badkamer uitstraalt. Donkere kleuren ogen klein, terwijl lichte kleuren de ruimte groter doen lijken. Voor de wanden van jouw kleine badkamer adviseren wij om te kiezen voor kleuren als wit, lichtgrijs of beige. Met de tegels kun jij contrast aanbrengen door bijvoorbeeld te gaan voor tegels met een print of structuur. Maar ook voor de kleur van de tegels geldt, houdt het licht.

 

Indeling

Om jouw kleine badkamer optisch groter te doen lijken, zal je voor de indeling van jouw badkamer in de breedte moeten gaan werken. Kies er bijvoorbeeld voor om het ligbad aan de korte zijde van de badkamer te plaatsen en tegen de lange wanden van jouw badkamer zo weinig mogelijk te monteren. Intuïtief plaatst men vaak het ligbad aan de lange zijde, maar dit doet jouw badkamer kleiner ogen. Door deze aan de korte zijde van de badkamer te plaatsen en tegen de lange zijde een waterfontein en de wc te plaatsen heb jij meer ruimte gecreëerd in de badkamer. Dit effect wordt vergroot als jij aan de lange zijde zwevende meubels plaatst.

 

Spiegels

Nu jouw badkamer optisch groter en ruimer oogt, kun jij dit effect vergroten door het plaatsen van een grote spiegel aan de lange zijde van jouw badkamer. Spiegels zorgen er namelijk voor dat het licht door de badkamer gereflecteerd wordt. Daarnaast voelt de ruimte daardoor ruimtelijke en open aan. Het klinkt misschien gewaagd zo’n grote spiegel in uw kleine badkamer. Maar deze spiegel zal niet alleen voor een ruimtelijke effect zorgen, het zal tevens de eyecather van uw badkamer zijn.

 

Houd het rustig

Omdat uw badkamer klein is, is het belangrijk om het rustig te houden. Maak daarom gebruik van mandjes of lades om alle kleine spulletjes in op te bergen. Zo creëer je een rustig gevoel.