Op het moment dat je een nieuwe woning gaat betrekken of dat je besluit om jouw huidige woning te gaan verbouwen, dan zal je erop voorbereid moeten zijn dat dit wel wat geld kan gaan kosten. Maar hoe kun je nou op deze verbouwing besparen?

Zelf verbouwen

De eerste keuze die je zal moeten gaan maken is of je de verbouwing zelf zal gaan doen, of dat je dit laat uitbesteden. Als je er voor kiest om zelf te verbouwen dan betekent dat in veel gevallen niet automatisch dat je ook goedkoper uit zal zijn. of dat het geval is zal vooral afhankelijk zijn van hoe handig jij zelf bent en hoeveel ervaring jij met de uit te voeren werkzaamheden hebt. Ben je niet zo handig of heb je de werkzaamheden niet eerder gedaan, dan zal blijken dat het veel meer tijd gaat kosten om de werkzaamheden gedaan te krijgen. Dit is tijd die je anders had kunnen besteden om te werken en geld te verdienen. Om te voorkomen dat je uiteindelijk meer tijd in de verbouwing steekt dan gewenst, is het aan te raden om vooraf een goed uitgewerkt plan te bedenken.

Bouwmaterialen

Neem in jouw bouwplan ook de kosten van de bouwmaterialen mee. Maak een lijstje met alle materialen die jij nodig zal hebben en vergelijk per product in welke bouwmarkt deze het voordeligst is. Dit kan betekenen dat jij meerdere bouwmarkten af zal moeten gaan voordat jij alle bouwmaterialen in huis hebt. Maar zeker als je een grote verbouwing hebt dan zul je merken dat het uiteindelijk heel veel geld kan schelen om bij verschillende bouwmarkten jouw inkopen te doen. Zeker omdat deze bouwmarkten eigenlijk altijd wel kortingsacties hebben lopen.

Uitbesteden

Blijkt dat de verbouwing toch meer tijd of ervaring gaat kosten dan jij zelf kunt opbrengen, dan doe je er verstandig aan om de verbouwing door een klusbedrijf te laten uitvoeren. Vraag voordat je een klusbedrijf aanneemt, altijd meerdere offertes bij verschillende klusbedrijven op. Door deze offertes met elkaar te vergelijken kun je al snel een paar honderd euro op de kosten besparen. Maar laat je zeker niet alleen door de prijs verleiden. Informeer altijd online of je recensies terug kunt vinden van het klusbedrijf waarmee je in zee wenst te gaan om te voorkomen dat je uiteindelijk niet waar krijgt voor je geld.