De verkoop van een woning kan voor velen erg spannend zijn. Hoe lang gaat het duren voordat de woning verkocht is en voor hoeveel kan ik de woning verkopen? Dit zijn vragen die ongetwijfeld door je hoofd malen op het moment dat jij besluit om jouw woning te koop te zetten. Er zijn een aantal dingen die jij als verkoper van de woning kunt doen om de woning sneller en voor een betere koopprijs verkocht te krijgen.

Een makelaar loont

Allereerst doe je er verstandig aan om een makelaar in te schakelen. Een makelaar heeft een goed beeld van de markt en kent mensen die op dat moment op zoek zijn naar bepaalde woningen. Het netwerk van de makelaar kan tot mogelijke geïnteresseerden in jouw woning leiden voordat deze nog te koop staat.

De vraagprijs

Heb je een makelaar gevonden, dan kan de makelaar je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs. De makelaar heeft een goed inzicht van voor hoeveel vergelijkbare woning in diezelfde periode verkocht zijn. Mocht je er voor kiezen om de woning zelf willen verkopen, kijk dan eens op Funda naar de verkoopprijs van woningen in de straat of laat de woning taxeren.

Bereid bezichtigingen goed voor

Voordat bezichtigingen ingepland kunnen worden, zal je de woning verkoopbaar moeten maken. Ruim de woning zoveel mogelijk op en maak de woning goed schoon. Een huis oogt over het algemeen waardevoller op het moment dat het schoon en opgeruimd is. Heb je veel spullen en niet genoeg opbergruimte, overweeg dan om de spullen die je niet gebruikt tijdelijk op te laten staan in een opbergruimte buitenshuis.

Professionele foto’s

Om meer potentiële kopers aan te trekken zal je foto’s van je woning moeten laten maken die de woning zo goed mogelijk presenteren. Een professionele fotograaf kan jou helpen met het maken van foto’s die jouw woning er nog mooier en ruimer uit laten zien. Jouw verkoopmakelaar heeft waarschijnlijk al een fotograaf waarmee hij of zij samenwerkt, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar een fotograaf